Поліція перевірила і не виявила жодних ознак коронавірусної інфекції в Почаївській Лаврі

Правоохоронці перевірили інформацію щодо можливого зараження громадян Молдови коронавірусною інфекцією під час відвідування Свято-Успенської Почаївської Лаври та проінформували громадськість, що в обителі немає інфікованих, працює медичний кабінет, проводиться постійна дезінфекція усіх приміщень. Місцеві медики підтвердили, що мешканці Почаєва, а також особи, які відвідували монастир, до них з ознаками будь-якої вірусної інфекції не зверталися. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на  dosie102.te.ua.

Видання інформує, що у зв’язку з тим, що в суботу, 21 березня, в Інтернеті-мережі з’явилася інформація про те, що нібито шестеро громадян Молдови заразилися коронавірусом під час паломницької поїздки до Почаївської Свято-Успенської лаври, що на Тернопільщині, відбулася перевірка обителі.

За вказівкою керівництва ГУНП в Тернопільській області відомості за даним фактом правоохоронці внесли в Журнал єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та провели перевірку.

У статті, на яку орієнтувалися правоохоронці, йшлося, що група з 70 осіб приїжджала на екскурсію до монастиря двома автобусами.

Поліцейські поспілкувалися з настоятелем та іншими відповідальними особами Почаївської Лаври. Представники монастиря розповіли — останнім часом паломники приїжджали до лаври, але лише на легкових транспортних засобах, жодних автобусних екскурсій не було.

Вони також підкреслили, що в монастирі осіб з ознаками вірусної інфекції не виявлено. Окрім того, на території Почаївської Лаври працює медичний кабінет та проводиться постійна дезінфекція усіх приміщень. На період карантину екскурсії призупинені.

Місцеві медики також підтвердили, передають у виданні, що мешканці Почаєва, а також особи, які відвідували монастир, до них з ознаками будь-якої вірусної інфекції не зверталися.

Нагадаємо, братія Почаївської Лаври на чолі з намісником митрополитом Володимиром опублікувала коментар з приводу неправдивої інформації, яку поширили українські ЗМІ щодо зараження коронавірусом в обителі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 49038

Залишити відповідь