Молитва проти поширення коронавірусу. В УПЦ тривають молитовні ходи, окроплюють святою водою міста і села — репортаж

Вже понад тиждень духовенство Української Православної Церкви в містах, і селах практично щодня звершує молебні про припинення «згубної пошесті і смертоносної зарази» — поширення коронавірусу COVID-19, об’їздить з молитвою, хрестоподібно осіняє та окроплює святою водою міста та села. Інформаційно-просвітницький відділ продовжує публікувати фото- та відеорепортаж з різних єпархій УПЦ.

Нагадаємо, що за кожною Божественною літургією з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія на сугубій єктенії впродовж карантину виголошують особливі прохання, зокрема, за медичних працівників впродовж періоду коронавірусного карантину.

Молитва у небі над Україною Блаженнішого Митрополита Онуфрія

Балтська єпархія

24 березня з благословення митрополита Балтського і Ананьївського Олексія  в Архангело-Михайлівському храмі смт. Любашевка Одеської області для поклоніння віруючим перебував ковчег із часткою мощей святителя Луки Кримського, з яким священнослужителі здійснили хресний хід селищем.

Вінницька єпархія

Священник Жмеринського благочиння протоієрей Ігор Миронов на своїй сторінці у Facebook написав:

«Біля старовинного хреста при в’їзді в Демидівку відслужили молебень, після чого, рухаючись по центральній вулиці, співали акафіст Покрові Божої Матері, просячи всім жителям села здоров’я та терпіння у випробуваннях… Всім бажаємо, як говорить президент, 36.6 та Божого благословення».

Священник Барського благочиння протоієрей Олександр Грежук також звершив молебень, благословив іконами та окропив святою водою всі в’їзди у селище Бар, села Мальчівці та Міжлісся.

Волинська єпархія

Вулицями Каменя-Каширського відбулася хресна хода з Хрестом Господнім, який свого часу був привезений до Свято-Іллінського храму міста з Єрусалима та був освячений на Голгофі, де був розіп’ятий Христос-Спаситель. У Горохові Хресну ходу звершили з місцешанованим чудотворним образом Цегівської Божої Матері, Животворящим Хрестом Господнім та іншими святинями.

Священники Любешівського та Люб’язького благочинь звершили молитовний хресний хід з місцешанованою чудотворною іконою Бучинською селами району. Молитовну ходу звершили і священники Білостоцького благочиння Луцького району.

Запорізька єпархія

“Необхідно в дні випробувань об’єднуватися навколо Христа, приносити покаяння за гріхи, і просити Бога про милосердя і спасіння від можливих бід і нещасть”, – сказав протоієреєм Максимом Смирновим, благочинний Мелітополя перед початком молитовного ходу вулицями міста.

Криворізька єпархія

З благословення митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема духовенство звершили водосвятні молебні біля п’яти уклінних хрестів, що розташовані на в’їздах до міста зі сторін Дніпра, Нікополю, Кропивницького, Миколаєва та Жовтих Вод. До уклінних хрестів були доставлені святині криворізьких храмів – мощі засновника Кривого Рогу святого праведного Петра Калнишевського, святих преподобних отців Києво-Печерських та святих цілителів.

О 12-00, в час коли підносився молебний спів про позбавлення Криворізької землі від смертоносного недугу, в усіх храмах Кривого Рогу лунав церковний дзвін, який нагадав людям про необхідність сугубих молитов до Бога про припинення пандемії COVID-19.

Миколаївська єпархія

24 березня митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим і клірики єпархії благословили Миколаїв і його жителів святинями: Касперівською іконою Пресвятої Богородиці, іконами святителя Миколая і Луки Кримського, великомученика Пантелеймона та Василівських новомучеників з часточками мощів, а також мощами святого апостола Варнави. Священнослужителі побували на всіх основних в’їздах в обласний центр, підносилися молитви, які Священний Синод УПЦ благословив підносити протягом карантину. В дорозі, між зупинками, священнослужителі молилися Спасителю, Пресвятій Богородиці, святителю і чудотворцю Миколаю та іншим святим.

Мукачівська єпархія

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора естафету Хресного ходу в Ужгороді на автотранспорті прийняв храм на честь Почаївської ікони Божої Матері.

Сєвєродонецька єпархія

Митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим очолив молебень у кафедральному соборі м. Сєвєродонецька, після чого навколо міста був звершений хресний хід з животворящим Хрестом Господнім і іконами місцевошанованих святих. У кожної з каплиць на в’їздах в місто владика і духовенство піднесли молитви про жителів Сєвєродонецька з проханням до Бога вберегти від коронавіруса, який стрімко поширюється в світі. В ході проходження хресного ходу священнослужителі окропляли святою водою міські проспекти і вулиці.

Чернігівська єпархія

З благословення митрополита Амвросія містом відбувся Хресний хід з мощами святителя Філарета (Гумілевського), архієпископа Чернігівського, який ціною свого життя вимолив припинення епідемії.

Під час холери 1866 р. владика Філарет звершив об’їзд Чернігівської єпархії, щоб підбадьорити парафіян. В дорозі сам захворів і помер у Конотопі. За словами митрополита Мануїла (Лемешевського), від Конотопа до Чернігова протягом 180 верст народ змінюючи один одного супроводжував труну улюбленого архіпастиря в кількості 10-12 тисяч осіб. При цьому не було жодного випадку захворювання на холеру. Холера не дійшла до Чернігова і припинилася.

Володимир-Волинська єпархія

З благословення митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира священники сіл Володимир-Волинського благочиння з іконами і святою водою об’їхали села Свойчев, Галинівка, Красностав, Сусваль, Овадне, Верба і Охнівка. У селі Верба не діє храм УПЦ, але є парафіяни канонічної Церкви, тому священники відвідали і цей населений пункт.

Читайте та дивіться також: Посилена молитва, допомога медикам, лікарням та літнім людям — в УПЦ долучилися до загальнодержавних заходів боротьби з епідемією коронавірусу 

В єпархіях УПЦ звершують посилені молитви про запобігання поширенню коронавірусу. Частина І

В єпархіях УПЦ підносять посилені молитви та проводять заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу. Частина ІІ

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3195

Залишити відповідь