Доброчинність УПЦ в умовах пандемії COVID-19: куди звертатися нужденним та реквізити для надання допомоги

Перебувати сьогодні на карантині через коронавірусну інфекцію напрочуд складно всім — і фізично, і психологічно, і навіть духовно. Особливо нашої молитви і допомоги потребують люди похилого віку, тяжкохворі, нужденні, безхатченки. Щодня до загальноцерковних доброчинних та протиепідеміологічних заходів із протидії поширенню коронавірусу COVID-19, що проводяться з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, долучаються нові єпархії, храми і монастирі Української Православної Церкви. Куди звертатися по допомогу, де отримати медичні маски та як самим допомогти нужденним людям, повідомляє і роз’яснює Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Київська парафія на честь великомученика Пантелеімона, що на ДВРЗ, активно долучилася до протиепідемологічних заходів і доброчинності, передає mitropolia.kiev.ua.

Зокрема, настоятель парафії протоієрей Олександр Криницький звернувся до парафіян із проханням надавати контактні дані тих, хто через пандемію опинився у скрутній ситуації, та літніх людей, які потребують допомоги.

Парафія на честь великомученика і цілителя Пантелеімона здійснює допомогу продуктами харчування людям із мікрорайону ДВРЗ.

Адреса: м. Київ, вул. Алма-Атинська, 107а, парк «Сосновий»/ ДВРЗ.

☎️ 098-777-55-33 (настоятель храму о. Олександр).

Насельниці Свято-Покровського монастиря в м. Києві у швейній майстерні щодня шиють близько 200 медичних масок, які безкоштовно роздаються людям. Та попри таку скрупульозність, сестри Покровської обителі цю працю важкою не вважають, оскільки, як вони розповіли в ефірі програми «Ранок з Інтером», вона принесе людям користь.

Як розповіли в монастирі, під час виготовлення медичних масок дотримуються всіх санітарних норм.

«Кожна масочка пропарюється праскою, щоб знищити будь-які можливі бактерії, які в процесі виготовлення могли потрапити. Вони також повинні знищуватися», — розповіла насельниця обителі сестра Катерина.

Для пошиття масок в монастирі використовують спеціальне багатометрове полотно. Робота з виготовлення медичних масок копітка, проте черниці виконують її з радістю.

«Це не важка справа. Ми любимо шити, любимо робити добро. І тому нам це не важко, тому що ми знаємо, що комусь можемо чимось допомогти», — сказала насельниця Свято-Покровського монастиря монахиня Єліконіда.

Виготовлені в монастирі медичні маски безкоштовно роздаються всім, хто їх потребує.

Адреса: м. Київ, Бехтеревський провулок, 15.

Нагадаємо, що одними з перших вихованки золотошвейного відділення Одеської духовної семінарії, що на території Архангело-Михайлівського монастиря, розпочали пошив медичних масок, які разом з антисептиком передають в лікарні та роздають вірянам у храмах і монастирях Одеської єпархії. А потім на одеському «Привозі» сестри милосердя Марфо-Маріїнської громади роздали одеситам засоби індивідуального захисту — дезінфікуючі розчини і маски, які придбали за власний кошт.

Долучилися до соборної молитви та спільної справи запобігання поширенню вірусної епідемії і духовенство та парафіяни храмового комплексу Різдва Христового на Березняках у м. Києві.

Швейна майстерня парафії на честь Різдва Христового також розпочала роботу над пошиттям захисних масок, повідомляють на своїй фейсбук-сторінці.

Маски та антисептик будуть доступні в храмі для всіх бажаючих безкоштовно.

Адреса: м. Київ, вул. Юрія Шумського, 3б.  ☎️  +380 44 295 5772. 

Відділ благодійності та соціального служіння Івано-Франківської  єпархії проводить загальний благодійний збір коштів та посильних пожертв (медичних масок, дезінфікуючих та інших засобів захисту) для тих, хто цього потребує зараз найбільше, передає ivano-frankivsk.church.ua.

Всіх, хто має добрий намір допомогти нашим близьким: медпрацівникам, людям, які знаходяться в групі ризику, та хворим, необхідно звертатися за контактами:

Єпархіальне управління, Відділ благодійності та соціального служіння 76493, м. Івано-Франківськ, с. Крихівці, вул. Виноградна, 10

☎️ (0342)75-31-08, е-mail: [email protected]

 ☎️(098)653-45-08 голова Відділу ієрей Василій Бочак.

Нагадаємо, Відділом благодійності та соціального служіння Івано-Франківської єпархії вже було роздано медичні маски та інші предмети особистого захисту, а також їжу безпритульним і нужденним жителям міста Івано-Франківськ.

У Дніпропетровській єпархії активізував свої сили благодійний фонд людей доброї волі «Добровольці», який уже протягом кількох років надає допомогу нужденним. 24 березня в районі центрального залізничного вокзалу відбувся черговий виїзд команди «Добровольців», передає eparhia.dp.ua.

В умовах карантину всім, кому було надано допомогу, перебували в дистанції один від одного, як цього вимагають правила. Зараз безхатченки більше потребують допомоги, оскільки раніше вони знаходили собі можливість десь підробити, знайти умови ночівлі, а зараз це стало складно.

Благодійний фонд людей доброї волі «Добровольці» закликає всіх приєднатися до добрих справ.

Реквізити: ФОНД «ДОБРОВОЛЬЦI. ЛЮДИ Доброї волi»
Код ЄДРПОУ 43429690
IBAN UA48 3052 9900 0002 6002 0500 24888 в ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» м.Днiпро МФО 305299
карта ПБ 5169330520964294
Призначення платежу: «Пожертвування на статутну діяльність»

З усіх питань і пропозицій: ☎️ 067 725 05 50, 050 933 48 75.

У Мукачівській єпархії в рамках запровадження карантину проходить екстрений благодійний проект «Ліки для душі та тіла – подбаємо про безпеку літніх людей», передає m-church.org.ua.

Зокрема організовуються групи волонтерів, які б змогли забезпечити експрес-доставку продуктів та ліків до адресату.

Для людей похилого віку будуть доставлятися ліки та продукти харчування, а також, за необхідності, священнослужитель зможе посповідати і Причастити Святих Христових Таїн.

Покроковий план:
Крок №1: Формування списку пенсіонерів. Чекаємо на повідомлення від вас (мова йде про Мукачівську єпархію).
Крок№2: Проінформувати та отримати згоду від пенсіонера чи людини з обмеженими можливостями.
Крок№3. Написати чи зателефонувати до керівника проекту архімандрита Агапіта ☎️ 0968724567
або ж координатора ☎️ 0971124292 Марселіна.

25 березня Іршавське молодіжне братство, з благословення митрополита Феодора, вже розпочало роботу з пошиву індивідуальних захисних масок, які безкоштовно роздаватиме духовенство та волонтери братства на чолі з архімандритом Агапітом (Шпиняком).

Також молодь с. Ільниця Іршавського району, з ініціативи духовенства Свято-Покровського храму, вже відвідала самотніх людей села та передали їм продуктові пакети. Надано вірянами на чолі з благочинним Іршавського благочиння  допомогу жителям села Білки.

Започатковує на період карантину благодійну соціальну акцію Кіровоградська єпархія — «Допоможи ближньому залишитися вдома».

Проект передбачає забезпечення продуктами та вкрай необхідними засобами гігієни людей, які особливо вразливі до коронавірусу та входять до групи ризику зараження — головним чином, це люди похилого віку.

26 березня клірики кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці протодиякон Роман Мельник і диякон Василій Лапко разом із парафіянами підготували та вручили перші набори, необхідні для повсякденних потреб.

В єпархії закликали всіх бажаючих долучитися до акції та допомагати тим, хто поруч і потребують підтримки.

Усі, хто бажають підтримати проект матеріально, можуть звертатися за телефоном: ☎️ 068-32-38-135 – о. Роман Мельник; або за реквізитами: 4149 6293 8271 9805 (Мельник Роман Михайлович), вказуючи призначення платежу: Благодійна акція «Допоможи ближньому залишитися вдома».

Вінницька єпархія також оголосила збір допомоги для самотніх людей і людей похилого віку, які опинилися у важких життєвих умовах через запровадження карантину та поширенню COVID-19.

«Будемо вдячні за будь-яку допомогу, ваші кошти можуть врятувати комусь життя», — звернулися до вірян в єпархії.

Реквізити карти/ рахунку: UA383026890000026005055340995. Вказати мету: «Благодійна допомога».

☎️ 097 126 77 35 — Анна

Більше двадцяти таких оголошень про допомогу самотнім людям під час карантину було розміщено в неділю, 29 березня, в Жмеринці. І вже 30 березня відгукнулося дві бабусі та сім’я – дідусь і бабуся.

«Запрошуємо усіх бажаючих долучитися до акції. Це дійсно важливо, адже такі люди часто навіть не знають всієї ситуації, через те, що не слідкують за новинами у ЗМІ. Таким чином ми можемо допомогти і їм, і собі. Старенькі будуть безмежно вам вдячні і це допоможе зберегти їх здоров’я. А ми з вами будемо чинити по слову Божому, адже саме за такі справи з нас спитає Господь. І поки він посилає нам ось цей час благоприємний, цей день спасіння, зробімо все, щоб нам не довелося говорити з Господом словами: “Господи, коли я бачив тебе хворого – і не відвідав, голодного – і не нагодував, спраглого – і не напоїв, сумного – і не втішив..?”. Бо все, що зробимо ми ближньому своєму – зробимо самому Господу», — закликали в молодіжному відділі Вінницької єпархії.

Ми вже писали, що Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань оголошує про збір коштів та медикаментів, щоб допомогти медпрацівникам та медичним установам в умовах поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

Реквізити:

ОТРИМУВАЧ: РО “Місія Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань”
Код отримувача: 40721804
Р/рахунок: UA173206490000026000052664282
Банк: ФIЛIЯ “РОЗРАХ.ЦЕНТР” АТ КБ”ПРИВАТБАНК”

Або на карту Відділу: 5169 3305 2147 1273

Ті, хто мають можливість самостійно закупити необхідні медикаменти, можуть їх доставити в Синодальний відділ із соціально-гуманітарних питань, що знаходиться в Києво-Печерській Лаврі на вул. Лаврській, 15, корпус 70а, 12 каб. Перед тим потрібно попередньо зв’язатися з представниками відділу за номером телефону: +380503422739

У Києві учасники православного молодіжного руху «Молодість не байдужа», що діє при Синодальному молодіжному відділі Української Православної Церкви, а також волонтерський рух «Парасоля» при столичній Вознесенській церкві на Деміївці посилили допомогу безхатченкам і закликають громадськість відгукнутися на нужду ближнього.

Координати волонтерів: сторінка «Парасолі» у фейсбуці.

Картка Приватбанку для пожертв: 5168 7450 1376 7444 Медвідь Олеся (+38096 535 73 56), Ольга Кірьяновська — +380508501037

Якщо ваша парафія теж проводить протиепідемічні заходи або втілює в життя соціально-благодійні проекти, обов’язково надсилайте всю інформацію з координатами, реквізитами, адресою, куди нужденні люди можуть звернутися по допомогу, а також фото-/відеоматеріалами на e-mail Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ: [email protected].

Читайте також: Доброчинна діяльність УПЦ під час поширення пандемії коронавірусу (+відео)

Молитва проти поширення коронавірусу. В усіх єпархіях УПЦ тривають молитовні ходи, окроплюють святою водою міста і села — репортаж

Просмотров: 1509

Залишити відповідь