Українська Православна Церква передала 100 тис. тестів на коронавірус і засоби захисту від вірусу в усі області України (фото, відео, оновлено)

Від імені Української Православної Церкви священнослужителі у всіх областях України передали медикам тести (DialPlexQ ™ 2019 nCoV), які Фонд Вадима Новинського на честь Покрова Пресвятої Богородиці закупив у Кореї.

2 та 3 квітня 2020 року тести на коронавірус від Київської Митрополії та міжнародного благодійного фонду Вадима Новинського на честь Покрова Пресвятої Богородиці медичним установам Херсонської, Полтавської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Сєвєродонецької, Чернівецької, Вінницької областей передали правлячі архієреї єпархій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархії.

Херсонська єпархія Української Православної Церкви окрім тестів також передала чергову партію засобів інфекційного захисту для лікарів.

Зазначається, що при передачі у Херсонській залізничній лікарні був присутній митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, представник фонду Сергій Миколайович Черевко, губернатор Херсонщини Юрій Веніамінович Гусєв, глава Управління охорони здоров’я в Херсонській області Віктор Миколайович Короленко, медичні працівники.

Його Високопреосвященство у своєму слові підкреслив, що Церква в усі віки завжди була поруч зі своїм народом, і не тільки молитовно підтримує його, а й намагається завжди надавати дієву матеріальну допомогу суспільству, особливо за часів важких для народу випробувань.

Колектив телевізійної програми «Православний вісник» підготував сюжети з місць подій.

Митрополит Полтавський і Миргородський Филип передав медикам близько 3000 тестів (DialPlexQ ™ 2019 nCoV) голові Полтавської ОДА Олегу Синегубову, який від імені всієї Полтавської громади подякував в особі митрополита Филипа Українську Православну Церкву за надання посильної допомоги, а також за молитовну підтримку.

2 квітня в Миколаївській обласній державній адміністрації відбувся брифінг, присвячений передачі медичного обладнання миколаївським медикам. У заході взяли участь митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, голова ОДА Стадник А. В., головний санітарний лікар Клочко В.І., начальник управління охорони здоров’я ОДА Георгієв П.В., мер Миколаєва Сенкевич А.Ф., директор Миколаївської верфі ” Smart Maritime Group “(Чорноморський суднобудівний завод) Грубкін І.В.

Керівники області та міста подякували Українській Православній Церкві і фонду Вадима Новинського за допомогу в боротьбі з епідемією.

У своєму слові Правлячий Архієрей нагадав, що милосердя рятує від бід. Також Архіпастир відзначив, що сьогодні Церква за допомогою фонду Вадима Новинського дає можливість отримати все це медичне обладнання необхідне для боротьби з епідемією:

“Я хотів би сьогодні подякувати Богові за те, що є люди, які піклуються про наш народ… Нехай Господь благословить і зміцнить усіх медичних працівників на шляху боротьби з цим страшним вірусом, який сьогодні вбиває дуже багатьох. Сьогодні як ніколи потрібно згуртуватися всім, щоб ми були єдині в боротьбі з цією великою бідою для нашого народу. Благословення Господнє нехай перебуває з усіма вами”.

Запорізька єпархія Української Православної Церкви передала медикам Запорізької області тести на короновірус (DialPlexQ ™ 2019 nCoV) і засоби захисту від вірусу.

3 квітня в приміщенні Дніпропетровського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України ієрархи Дніпропетровської єпархії передали медикам 10 000 тестів (DialPlexQ ™ 2019 nCoV) для медичних установ Дніпропетровської області.

Під час передачі були присутні керуючий Дніпропетровською єпархією УПЦ митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, вікарії єпархії – архієпископ Новомосковський Євлогій і єпископ Петропавлівський Андрій; голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вікторович Бондаренко, директор Дніпропетровського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України Олександр Пименович Штепа, представник фонду «Покров» Дмитро Михайлович Мурашко, представники медичних установ регіону та засоби масової інформації.

Митрополит Іриней у своєму слові подякував Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, засновника фонду «Покров» Вадиму Новинському за передану допомогу Дніпропетровському регіону, яка сприятиме виявленню та боротьбі з пандемією.

Крім тестів на коронавірус архіпастирі передали партію засобів інфекційного захисту для лікарів, а саме 3600 захисних окулярів і костюми багаторазового використання.

Митрополит Сєвєродонецький і Старобільський Никодим передав Луганському обласному лабораторному центру МОЗ України 3100 високоякісних швидкісних тест-систем.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай подякував митрополита Никодиму і Українській Православній Церкві за гуманітарну допомогу: «Щиро вдячний за дуже важливу для нас підтримку, яку надає благодійний фонд. Отримані тести для лабораторії, де проводяться ПРЛ-дослідження на коронавірус, дозволять заощадити час при встановленні діагнозу. Така допомога вкрай важлива. Це тисячі аналізів, які, при необхідності, будуть зроблені вчасно, що дозволить зберегти життя людей».

Своєю чергою, митрополит Сєвєродонецький і Старобільський Никодим, звертаючись до присутніх, зазначив: «Українська Православна Церква разом з народом не тільки духовно, а й допомагає конкретними справами. Сьогодні ми від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія передаємо тест-системи, які були придбані благодійним фондом. Разом ми переможемо цю хворобу. Крім того, люди повинні прислухатися до введених державою карантинних заходів».

Чернівецький обласний лабораторний центр отримав 3500 високоточних тестів-реакцій для виявлення COVID-19 із Південної Кореї, які передав митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій.

– Така допомога дасть нам змогу зробити більше тестувань і, відповідно, локалізувати більшу кількість виявлених випадків коронавірусу. Є певний дефіцит сьогодні в цілому у світі і в державі всіх цих речей, які нам украй необхідні – апаратури, тестів, засобів індивідуального захисту. Тому кожній допомозі дуже тішимося, бо маємо змогу ефективно продовжувати нашу роботу. Вдячні всім, хто приєднався і підтримує нас у цей час, – передав слова заступниці голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталії Гусак офіційний сайт ОДА.

3 квітня у Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ України від імені Української Православної Церкви митрополит Вінницький і Барський Варсонофій передав 3 000 тестів (DialPlexQ ™ 2019 nCoV), які було закуплено Українською Православною Церкви та Міжнародним благодійним фондом Вадима Новинського «Покров».

Розподіл по областях придбаного Фондом Новинського обладнання та засобів захисту організовано Міністерством охорони здоров’я і Штабом по боротьбі з епідемією коронавіруса при Офісі Президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій і засновник Фонду Вадим Новинський передали лікарям Олександрівської клінічної лікарні (м. Київ) апарат штучної вентиляції легенів останнього покоління, розрахований на одночасну роботу з двома пацієнтами, а також 100 захисних костюмів багаторазового використання і 100 окулярів. Раніше Блаженніший владика та Вадим Новинський передали апарат ШВЛ і таку ж кількість захисних костюмів і окулярів для медиків в Дитячу обласну лікарню Чернівців.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3443

Залишити відповідь