Предстоятель розповів, про що нам молитися в день Благовіщення (+відео)

У своїй проповіді в день Благовіщення Пресвятої Богородиці 7 квітня минулого 2019 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій пояснив, чому саме цього дня ми маємо по-особливому дякувати Господу і Богородиці за любов і за те, що Спаситель повернув нам можливість пізнати справжнє щастя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав про сенс свята Благовіщення, підкресливши, що Пресвята Діва Марія була обрана Богом стати «сосудом для втілення Господа і спасіння роду людського» не випадково — за Її благочестиве і смиренне життя.

Адже, як зауважив Блаженніший владика, по-перше, Пресвята Діва Марія була плодом довготерпеливої і смиренної молитви своїх праведних батьків, а по-друге, Своє життя Вона проводила у спілкуванні з Богом — молитві і читанні Священного Писання.

Його Блаженство підкреслив, що день Благовіщення, коли Архангел Гавриїл приніс благу вість Пресвятій Богородиці, став для людства по-справжньому благословенним. Він пояснив, чому саме.

За словом Архіпастиря, аби людина, яка за свої гріхи втратила Рай, не загинула від відчаю і скорбот, Господь дарував їй надію, що наступить той час, коли прийде у світ Месія, — і «той час настав у день Благовіщення». «Так, на Різдво Христос Народився, але вже прийшов у світ на Благовіщення, — зауважив владика. — Тому Благовіщення ще називається Малою Пасхою. Це початок спасительного подвигу Господа, котрий Він звершив на землі, і котрий завершився Великою Пасхою — Святим Христовим Воскресінням».

Саме тому, як відзначив Митрополит Онуфрій, в день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці ми маємо дякувати Господу за ту любов, як Він виявляв і виявляє до людей, за Його дари і милість і за те, що Він повернув нам можливість пізнати справжнє щастя.

«Коли ми не можемо покаятися, Бог приходить на землю і робить це за нас: Він приймає плоть і кров людську, щоб взяти на Себе всі людські гріхи, розіп’яти їх на хресті, знищити і повернути нам утрачений Рай, повернути нам можливість бути причасником щастя і блаженства, заради яких Бог створив людину», — сказав він.

А також, як додав владика, ми маємо цього дня молитися, щоб Господь молитвами і заступництвом Пресвятої Богородиці, Котра є «найкращим приношенням людства Богу, допомагав нам долати час Святого Посту і благочестиво жити на землі», як жила на землі Богоматір.

Просмотров: 7240

Залишити відповідь