ОНОВЛЮЄТЬСЯ. Церква молиться і допомагає в умовах пандемії коронавірусу: репортаж, продовження (фото, відео, реквізити)

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, всі єпархії Української Православної Церкви беруть активну участь у заходах із протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. В усіх куточках України стартували сотні і сотні доброчинних і соціальних ініціатив — допомагають єпархіальні соціальні та молодіжні відділи, монастирі та парафії, окремі священнослужителі та миряни. 

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ підготував черговий репортаж із різних єпархій Української Православної Церкви, починаючи з 7 квітня 2020 року. Публікація оновлюватиметься протягом тижня.

Читайте також репортаж за 26-31 березня: Церква молиться і допомагає в умовах коронавірусного карантину (фото, відео, координати, реквізити)

Репортаж за 1-7 квітня: УПЦ молиться і допомагає в умовах пандемії коронавірусу: репортаж, продовження (фото, відео, реквізити)

УПЦ МОЛИТЬСЯ

Запорізька єпархія: Cвященнослужителі здійснили Хресний хід з іконою Божої матері «Самарська» вулицями Запоріжжя та звершили молебень з акафістом Богородиці.

Також священником с. Новобогданівка звершено об’їзд з окропленням святою водою селищ Мелітопольського району.

Дніпропетровська єпархіяВікарій Дніпропетровської єпархії єпископ Петропавлівський Андрій, за підтримки Аеродрому «Кам’янка» і небайдужих жителів, звершив повітряний Хресний хід над м. Дніпра.

Воздушный крестный ход на самолете над Днепром (видео)

Воздушный крестный ход на самолете над Днепром (видео)

Gepostet von Днепропетровская епархия УПЦ am Samstag, 4. April 2020

Львівська єпархія: голова єпархіального відділу у справах сім’ї звершив автомобільний хресний хід Дрогобицьким районом Львівщини із святинями з молитвою про припинення епідемії короновірусу.

Житомирська єпархія: Духівник єпархії звершив повітряний хресний обліт Житомирщини зі святинями та молитвою.

Чернівецько-Буковинська єпархія: Відбувся Хресний хід з молебном за хворих навколо міста Хотин sз читанням Євангелія біля каплиць і окропленням святою водою.

УПЦ ДОПОМАГАЄ

Допомога малозабезпеченим, самотнім і людям похилого віку

Волинська єпархія: Учасники православного товариства прп. Ніколи Святоші роздали продуктові пакети нужденним та інвалідам.

Київська єпархія: Парафія на честь свт. Феодосія Чернігівського щотижня забезпечує територіальне об’єднання ветеранів «Злагода» та Раду ветеранів збройних сил, учасників бойових дій в другой Світової війни хлібобулочними виробами, що виготовляють парафіянки.

Духовенство і віряни храму преподобного Сергія Радонезького та волонтери “Спільноти святого Егідія” роздавали безхатченкам обіди та захисні маски і роз’яснення карантинних обмежень.

Храми північного київського вікаріатства надають допомогу — продукти харчування, маски і дезінфікуючі засоби парафіянам похилого віку. А також вікаріатство надає постійну допомогу Київському консультативно-діагностичному Центру, пологовим будинкам та будинки інвалідів Подільського району м.Києва в придбанні щодо забезпечення засобами дезінфекції та захисту для медичного персоналу.

Духовенство Деснянського благочиння разом з територіальним соціальним центром роздали 900 масок та 350 продуктових наборів малозабезпеченим сім’ям і людям, які опинилися в карантин у скрутному становищі. А також — причастило тих, хто не можуть залишати домівки.

Сестри милосердя Сестринства в ім’я святої преподобномучениці Єлизавети вкотре роздали продуктові набори, виготовлені ними власноруч, нужденним і соціально незахищеним жителям Солом’янського району.

РЕКВІЗИТИ для допомоги: 

Рахунок IBAN: UA19320649000260305261626
ЄДРПО: 24727184
РО Релігійна Громада Української Православної Церкви Парафії Святого Митрополита Київського

або за номером картки: 5169330518947301

Парафіяни храму на честь святителя Григорія Богослова, що на території  Київської міської клінічної лікарні №4, куди госпіталізують столичних пацієнтів з підозрою на коронавірус, організували пошиття захисних костюмів для медиків.

Запорізька єпархія: Прпфіяни Оріхівського благочиння передали до Комишуваської лікарні та роздали людям, які потребують, виготовлені власноруч захисні маски.

Житомирська єпархія: Сестри милосердя сестринства, створеного при Свято-Миколаївському соборі, роздали парафіянам виготовлені ними захисні маски.

Бориспільська єпархія: Настоятель храмів у м. Бориспіль, м. Березань, с. Велика Олександрівка, с. Лебедин, с. Нестерівка, с. Плоске роздали жителям захисні маски. У с. Проців, крім масок, було роздано продуктові пакети малозабезпеченим і літнім людям.

Кіровоградська єпархія: Співробітники Відділу катехізації і просвітництва в рамках благодійної акції «Допоможи ближньому залишитися вдома» передали продуктові пакети та ліки – сиропи і льодяники від кашлю й застуди — 12 сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю.

Також у рамках цієї благодійної акції вчергове було роздано продуктові набори людям похилого віку.

Одеська єпархія: Керівник соціального відділу єпархії передав у соціальний гуртожиток більше 50 продуктових наборів сім’ям вимушених переселенців з Донбасу та інвалідам, які проживають в соціальному гуртожитку.

Лише за останні дні молодь Одещини, спільними силами молодіжного та соціального відділів Одеської єпархії, нагодувала обідами та сухими пайками більше 650 безхатченків.

Також духовенство і православна молодь  продовжують шити та роздавати маски, допомагати людям похилого віку Одеської області.

Полтавська єпархія: Священнослужителі роздали більше 1000 захисних масок парафіянам храмів єпархії.

Також єпархія надала благодійну допомогу Центру надання соціальних послуг Щербаневская сільської ради — це захисні маски та засоби гігієни для людей похилого віку і соцпрацівників.

Ніжинська єпархія: Голова єпархіального відділу у справах сім’ї передав продуктові набори та солодощі для дітей малозабезпеченим сім’ям і сім’ям, які опинилися в час карантину у скрутних умовах.

Харківська єпархія: У храмі Благовірного Олександра Невського с. Гоптівка Харківської області відбулася передача продуктових наборів та засобів особистого захисту для малозабезпечених, людей похилого віку, інвалідів і ветеранів АТО.

Олександрійська єпархія: Благочинний Олександрівського церковного округу передав матеріальну допомогу самотнім і потребуючим підтримки жителям  с.Олександрівки.

Запорізька єпархія: Настоятель храму на честь Казанської ікони Пресвятої Богородиці с. Костянтинівка передав продуктові набори літнім парафіянам.

А парафіяни храму св. апостола Іоанна Богослова розвезли нужденним борошно.

Допомога медикам і лікарням

Бориспільська єпархія: Настоятель Миколаївського храму с. Щасливе Бориспільського району передав медперсоналу ліки, захисні маски та медичні костюми.

Священнослужителі храму на честь Архангела Михаїла завітали до амбулаторії с. Катюжанка та передали захисні маски, які були виготовлені власноруч парафіянами.

Вікарій Бориспільської єпархії єпископ Згурівський Амвросій передав стаціонарному відділенню для постійного та тимчасового проживання інвалідів та самотніх не працездатних громадян у с. Ревне та будинку для престарілих в селі Турівка антисептичні засоби та халати, маски, рукавички і харчові продукти.

Секретар Бориспільської єпархії єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій передав Переяслав-Хмельницькій центральній районній лікарні антисептичні засоби, засоби індивідуального захисту, маски тривалого використання, перчатки, дезінфікуючі й миючі засоби тощо, пологовому будинку — 1000 захисних масок, а Переяслав-Хмельницькому центру соціального захисту пенсіонерів та інвалідів — медичні маски.

Івано-Франківська єпархія: Благочинний Івано-Франківського округу прот. Петро Кантаровський передав захисні маски для пацієнтів онкогематологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні.

Нагадаємо РЕКВІЗИТИ для надання допомоги у протиепідемічних заходах: Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви код ЄДРПОУ 20556047 UA783365030000026002300040806  МФО 336503 Філія – Івано-Франківське обласне управління АТ “Ощадбанк” Код банку ЄДРПОУ 09336500, вказавши призначення платежу.  (0342) 75-31-08.

Запорізька єпархія: Запорізька єпархія спільно з місцевими бізнесменами передали в Запорізький і інші райони єпархії 300 літрів антисептика, що будуть розподілені серед храмів, жителів і лікарень.

Київська єпархія: Парафія на честь Боголюбської Ікони Божої Матері передала лікарям Київської міської дитячої клінічної інфекційної лікарні 400 комплектів медичних масок та додатково 100 масок малозабезпеченим і людям похилого віку.

Ніжинська єпархія: Благочинний Борзнянського району та голова єпархіального сімейного відділу передали медпрацівникам лікарні м. Борзни продукти харчування, маски, рукавички та дизенфікуючі засоби.

Допомога пенітенціарним установам і правоохоронцям

Бориспільська єпархія: керівник єпархіального відділу у справах пастирської опіки пенітенціарної (тюремної) системи передав до Бориспільської виправної колонії № 119, що в селі Мартусівка Бориспільського району, овочі, антисептичні засоби та захисні маски.

Одеська єпархія: Священнослужителі єпархії передали Одеській виправній колонії, а також міським дитячим лікарням антисептик та дизенфікуючі засоби.

Читайте також: Доброчинність УПЦ в умовах пандемії COVID-19: куди звертатися нужденним та реквізити для надання допомоги

Доброчинна діяльність УПЦ під час поширення пандемії коронавірусу (+відео)

Молитва проти поширення коронавірусу. В усіх єпархіях УПЦ тривають молитовні ходи, окроплюють святою водою міста і села — репортаж

Церква молиться і допомагає в умовах коронавірусного карантину: великий репортаж (фото, відео, координати, реквізити)

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1042

Залишити відповідь