На відвідування кладовищ у поминальні дні заборони немає, але слід утриматися від поїздок всією сім’єю — глава Нацполіції

Глава Національної поліції України Ігор Клименко зазначив, що немає заборони відвідувати кладовища у поминальні дні, проте закликав українців не збиратися великими групами та надягати захисні маски.

“Як правило, в поминальні дні на кладовищі йдуть великою родиною, а в цей раз нехай підуть одна-дві людини. Щоб не було масового зібрання людей, як це зазвичай заведено в ці дні, особливо, в сільській місцевості”, – сказав глава Нацполіції в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“Звичайно, ми людей не втримаємо, якщо хтось захоче піти (на кладовище в поминальні дні – ІФ)”, – розповів Ігор Клименко.

Глава Нацполіції зазначив, що місцева влада повинна пояснити людям обов’язкове дотримання “масочного режиму” і спробувати не дозволяти накривати столи на кладовищах.

За його словами, місцеві органи влади, священники проситимуть людей бути в масці та не збиратися групами. “Поліція ж буде втручатися в ситуацію тільки у виняткових випадках”, – пояснив він.

“Коли ми будемо працювати всі разом, тоді держава буде чути своїх громадян, а громадяни будуть чути держава. Ми вчимося слухати й чути один одного”, – підсумував Клименко.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 29001

Залишити відповідь