Ще сім областей отримали тести на коронавірус від Української Православної Церкви (оновлено)

Українська Православна Церква продовжує передавати тести на коронавірус (DialPlexQ ™ 2019 nCoV), закуплені Міжнародним фондом на честь Покрова Пресвятої Богородиці, в медичні установи України.

6-10 квітня 2020 року допомогу отримали Чернігівська, Житомирська, Одеська, Львівська, Рівненська, Донецька, Кіровоградська області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Раніше правлячі архієреї єпархій УПЦ передали тести медустановам восьми областей: Херсонської, Полтавської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Сєвєродонецької, Чернівецької та Вінницької. У лікарні м. Києва з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія допомогу відвіз єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської Митрополії. Загалом Українська Православна Церква передасть 100 тис. тестів на коронавірус, а також засоби захисту від вірусу в усі області України.

6 квітня митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій та митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент передали до Чернігівського обласного лабораторного центру МОЗ України 2900 ПЛР-системи для діагностики коронавірусу.

Зазначається, що Фонд на честь Покрова Пресвятої Богородиці один із перших став надавати допомогу МОЗу, областям, Штабу по боротьбі з епідемією коронавірусу при Офісі Президента України. Доставка цієї партії тестів організована по лінії Міністерства закордонних справ, за участі Посла України в Південній Кореї.

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко подякував архіпастирям, зауваживши, що передані ПЛР-тести дадуть можливість медпрацівникам оперативно проводити високоточну діагностику захворювання СOVID-19, не втрачаючи час на доставку аналізів до Києва.

7 квітня у Житомирському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я відбулась передача 3000 тестів (DialPlexQ ™ 2019 nCoV). На брифінгу був присутній митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, заступник Голови Житомирської обласної держадміністрації Градівський Віктор Михайлович та головний санітарний лікар Житомирської області Парамонов Зіновій Михайлович.

Митрополит Никодим привітав присутніх зі святом, закликав усіх долучатись до благодійності, єднатись у молитві та боротьбі проти епідемії. Подякував медикам та зазначив: «Наша Церква молиться за лікарів, які на передовій, як воїни, рятують сьогодні людей».

Зіновій Михайлович навів статистику проходження пандемії у Житомирській області, розповів про стан хворих, а під час спілкуванні з владикою подякував за важливу і потрібну благодійну допомогу.

7 квітня в Одеській обласній державній адміністрації відбулася зустріч губернатора Одеської області М.В.Куция з архієпископом Арцизьким Віктором, вікарієм Одеської єпархії та членами комісії Одеської єпархії УПЦ з протидії епідемії коронавіруса.

З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела представники Української Православної Церкви передали на потреби регіону 3500 медичних тестів з виявлення короновіруса COVID – 19, які в контексті соціального служіння Української Православної Церкви з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія були придбані фондом Вадима Новинського.

Голова Одеської області передав слова щирої вдячності від імені всіх жителів регіону і відзначив ревне і самовіддане служіння всіх священнослужителів Одеської єпархії під проводом владики Агафангела у справі протидії розвитку епідемії в Одеському регіоні.

Митрополит Львівський і Галицький передав Львівській обласній державній адміністрації 3100 високоякісних ПЛР тестів з Південної Кореї – Сол Джент (SolGent) DsaPlexQtm для клінік Львівської області.

В єпархіальній прес-службі пояснюють, що тест ПЛР Сол Джент (SolGent) DsaPlexQtm це тест-система для виявлення (CT-VID) коронавірусу (2019-nCoV) в режимі реального часу на підставі аналізу, є одним з найточніших методів діагностики, адже дає змогу визначити наявність інфекції навіть при мінімальному вмісті її штамів у біологічному матеріалі.

8 квітня з благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії УПЦ вручив сертифікат Рівненському обласному лабораторному центру на отримання 3000 діагностичних систем, що миттєво визначають короновірус у людини.

Під час вручення сертифікату Роману Сафронову, керівнику Рівненського обласного центру владика Пимен зазначив: «Наскільки це можливо, Українська Православна Церква завжди намагається допомагати усім, хто цього потребує. Наш Предстоятель Митрополит Онуфрій спілкувався безпосередньо з МОЗ і ось там повідомили, що в Україні й на Рівненщині, зокрема, не вистачає сучасної діагностики для визначення СOVID 19. Ми раді сьогодні стати учасниками доброї справи, спасибі благодійникам, що допомогли з придбанням новітніх діагностичних систем».

Представник фонду на честь Покрова Божої Матері Євгеній Загорулько у телефонному форматі повідомив, що всього для України фонд придбав на прохання Української Православної Церкви та її Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Онуфрія, 100 тисяч тестових систем виробництва Південної Кореї на 1,5 мільйона доларів США. Тести високоточні та визначають вірус з точністю до 99.9%.

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія тести на виявлення короновірусу (DialPlexQ ™ 2019 nCoV) передали в медустанови у м. Краматорську Донецької області.

10 квітня митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф від Української Православної Церкви передав Кіровоградському обласному лабораторному центру 2688 високоякісних швидкісних тест-систем для виявлення захворювання на коронавірус, які закупив в Кореї фонд Вадима Владиславовича Новинського.

Митрополит Іоасаф передав тест-системи для виявлення захворювання на коронавірус

МИТРОПОЛИТ ІОАСАФ ПЕРЕДАВ ТЕСТ-СИСТЕМИ ДЛЯ ВИЯВЛЕННЯ ЗАХВОРЮВАННЯ НА КОРОНАВІРУС.10 квітня 2020 року, з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф від Української Православної Церкви передав Кіровоградському обласному лабораторному центру 2688 високоякісних швидкісних тест-систем для виявлення захворювання на коронавірус, які закупив в Кореї фонд Вадима Владиславовича Новинського.

Gepostet von Кировоградская епархия am Freitag, 10. April 2020

Розподіл по областях придбаного Фондом Новинського обладнання та засобів захисту організовано Міністерством охорони здоров’я і Штабом по боротьбі з епідемією коронавіруса при Офісі Президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій і засновник Фонду Вадим Новинський передали лікарям Олександрівської клінічної лікарні (м. Київ) апарат штучної вентиляції легенів останнього покоління, розрахований на одночасну роботу з двома пацієнтами, а також 100 захисних костюмів багаторазового використання і 100 окулярів. Раніше Блаженніший владика та Вадим Новинський передали апарат ШВЛ і таку ж кількість захисних костюмів і окулярів для медиків в Дитячу обласну лікарню Чернівців.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1246

Залишити відповідь