На Рівненщині в селі Липки ліквідували пожежу господарських будівель Успенського монастиря УПЦ (оновлено, відео)

12 квітня 2020 року, близько 10-ї ранку, під час Божественної літургії, сталася пожежа, яка охопила господарські будівлі Свято-Успенського чоловічого монастиря Рівненської єпархії Української Православної Церкви в селі Липки, Гощанського району. О 14:45 пожежу було ліквідовано. Про це повідомила прес-служба ДСНС, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Станом на 12:19 у ДСНС передали, що рятувальники ліквідовують пожежу трьох господарських будівель: “О 09:47 на спецлінію «101» надійшло повідомлення про пожежу у господарських будівлях Свято-Успенського чоловічого монастиря… Площа пожежі становить до 400 м.кв”.

Пізніше в ДСНС проінформували, що “ціною значних зусиль об 11:50 пожежу вдалося локалізувати, а о 14:45 повністю ліквідувати. Жертв та постраждалих не має. Монастир вогнем не пошкоджено (загрози для нього не було, адже від монастиря до місця пожежі було 500 метрів)”.

Зазначається, що вогнем знищено господарчу будівлю та речі господарського вжитку. До гасіння було залучено 5 пожежних автоцистерн та 42 особи особового складу рятувальників п’яти чергових пожежно-рятувальних відділень зі смт Гоща, м. Рівне та м. Корця. Причина пожежі та завдані збитки встановлюються.

Є інформація від очевидців про те, що співробітники ДСНС після огляду згорілого будинку виявили пляшку, в якій, ймовірно, була легкозаймиста речовина. Ведеться слідство.

Відео пожежі опублікував в Facebook Олександр Карпюк. На відео видно, що сильно горить одна з будівель обителі. «Монастир Липки. Кажуть, що підпал! », – пише автор відео.

Монастир Липки. Кажуть що підпал!

Gepostet von Александр Карпюк am Sonntag, 12. April 2020

Фото rv.dsns.gov.ua та Вадим Поленчук

Просмотров: 3699

Залишити відповідь