В Ізюмській та Волинській єпархіях ієрархи УПЦ звершили чернечі постриги

В Ізюмській єпархії в інокині були пострижені дві послушниці, в мантію —  три монахині Борисо-Глібського монастиря, у Волинській єпархії ієрарх звершив чернечий постриг двох послушниць у Свято-Стрітенському Михнівському монастирі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

9 квітня 2020 року митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив чин чернечого постригу у Борисо-Глібському жіночому монастирі с. Водяне Зміївського району Харківської області

Послушниця Фотинія (Куликова) була пострижена в іночество з ім’ям Іустинія, на честь мучениці Іустинії, послушниця Євгенія (Дегтярьова) — з ім’ям Георгія, на честь великомученика Георгія Побідоносця. Черниця Христина (Ляденко) пострижена в мантію з ім’ям Єфросинія, на честь преподобної Єфросинії ігумені Полоцької, черниця Мартирія (Іващук) — з ім’ям Евулія, на честь святої Евуліі, матері великомученика Пантелеймона, черниця Никодима (Леончикова) — з іменем Іоанна, на честь великомученика Іоанна Нового Сочавського.

До новопострижених митрополит Єлисей звернувся з повчальним словом. Після завершення постригу за чернечим звичаєм усі сестри по черзі підходили до новопострижених і вітали їх з запитом імені та молитовним побажанням спасіння у Господі.

Також владика нагородив ігуменю Ангеліну (Нечаєву) орденом Української Православної Церкви з нагоди 75-річчя від дня народження.

10 квітня керуючий Волинською і Луцькою єпархією архієпископ Нафанаїл здійснив постриг у Свято-Стрітенському Михнівському монастирі у селі Михнівка Камінь-Каширського району Волинської області.

Послушниць Наталію та Тетяну в інокині  було пострижено з іменами Лазаря, на честь святого праведного Лазаря та Марфи, на честь святої праведної Марфи, сестри праведного Лазаря відповідно.

Після завершення обряду постригу Високопреосвященніший владика виголосив проповідь, у якій розкрив суть нового життя для новопострижених сестер.

Нагадаємо, 2 квітня було здійснено чотири чернечі постриги. Митрополит Полтавський і Миргородський Филип звершив чин у соборі Хрестовоздвиженського жіночого монастиря Полтави, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл — у древньому Свято-Покровському храмі Луцька, з благословення священноархимандрита монастиря митрополита Ізюмського і Куп’янського Єлисея постриг відбувся також в обителі на честь Піщанської ікони Божої Матері.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 487

Залишити відповідь