Керуючий справами УПЦ щодо ситуації в Києво-Печерській Лаврі

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній на своїй офіційній сторінці у фейсбук прокоментував ситуацію навколо Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На жаль, хвороба нікого не обходить стороною. Будь-хто може потрапити під удар. Від пересічного громадянина до представника вищих ешелонів влади. Наприклад, ЗМІ повідомили, що захворіли 9 депутатів Верховної Ради. При цьому самі народні обранці кажуть, що в їх рядах набагато більше інфікованих. Це свідчить лише про одне — ніхто не застрахований від вірусу. Хворіють всі. Представники різних конфесій, чинів і регіонів. Так чи інакше, але це життя і до відповідних випробувань потрібно ставитися з холодною головою, без паніки й тим більше без нагнітання штучної істерії.

Лавра знаходиться на карантині, братія пройшла медичне обстеження, а тим, кому необхідно, надається лікарська допомога. Також дотримуються всі необхідні санітарні норми, проводиться постійна дезінфекція. Але все ж найголовніше — в храмах обителі продовжує звучати молитва і відбуватися Богослужіння. Саме тому ми сподіваємося, що з Божою допомогою все з часом вирішиться і врата Лаври знову відкриють для віруючих.

У світлі цього якось дивно і навіть чисто по-людськи некрасиво виглядають спроби деяких сил влаштувати справжнісіньке “полювання на відьом”. Тим більше, що прямо на цей момент нам кидають виклик по-справжньому серйозні небезпеки. Зокрема, пожежа в Чорнобильській зоні, яка може поглинути сховища з радіоактивними відходами. Наслідки цього можуть стати воістину катастрофічними.

На моє переконання, саме за цим напрямком і потрібно зараз кидати всі свої ресурси і зусилля, не відволікаючись на розпалювання пристрастей в тих ситуаціях, де навпаки доречні холоднокровність і взаємопідтримка.

Читайте також: Повідомлення про ситуацію з захворюваністю в Києво-Печерській Лаврі

У Почаївській Лаврі спростували інформацію про смерть насельника

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 10305

Залишити відповідь