УПЦ молиться і допомагає в умовах пандемії: репортаж, продовження (фото, відео, оновлено)

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, всі єпархії Української Православної Церкви беруть активну участь у заходах із протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. В усіх куточках України стартували сотні доброчинних і соціальних ініціатив — допомагають єпархіальні соціальні та молодіжні відділи, монастирі та парафії, окремі священнослужителі та миряни. 

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ підготував черговий репортаж із різних єпархій Української Православної Церкви, починаючи з 10 квітня 2020 року. Публікація оновлюватиметься протягом тижня.

Читайте також репортаж за 26-31 березня: Церква молиться і допомагає в умовах коронавірусного карантину (фото, відео, координати, реквізити)

Репортаж за 1-7 квітня: УПЦ молиться і допомагає в умовах пандемії коронавірусу: репортаж, продовження (фото, відео, реквізити)

Репортаж за 7-10 квітня: Церква молиться і допомагає в умовах пандемії коронавірусу: репортаж, продовження (фото, відео, реквізити).

УПЦ МОЛИТЬСЯ

Луганська: благочинний Марківського округу звершив автомобільний хресний хід навколо селища Марківка зі святинями та окропленням святою водою.

Миколаївська: клірики єпархії звершили обліт обласного центру з молитвою та святинями – Казанською іконою Божої Матері, іконами з мощами святителя Миколая Чудотворця, великомученика Пантелеїмона і святителя Луки Кримського.

Сєверодонецька: по усій єпархії відбулись хресні ходи з молитвою про захист міст і сіл від епідемії.

Одеська: Щодня о 22:00 духовенство єпархії підносить молитви про здоров’я недужих та припинення пандемії.

УПЦ ДОПОМАГАЄ

Допомога малозабезпеченим, самотнім і людям похилого віку

Ніжинська: клірики Ніжинського благочиння відвідали малозабезпечені сім‘ї, які потрапили у тяжкі життєві умови. Священники привезли з собою продукти харчування.

Одеська: єпархія передала в інтернат та дитячий будинок гуманітарну допомогу.

Духовенство та активна молодь продовжують допомагати людям, які потрапили у скрутне матеріальне становище через епідемію. Щодня команда волонтерів розвозить продукти та організовує обіди для сотень підопічних з малозабезпечених та багатодітних сімей, а також роздає засоби захисту.

Кіровоградська: єпархія продовжує благодійну соціальну акцію «Допоможи ближньому залишитися вдома», яка передбачає забезпечення продуктами та вкрай необхідними засобами гігієни людей, які вразливі до коронавірусу та входять до групи ризику зараження, головним чином це люди похилого віку.

Реквізити для допомоги: карта Приват: 4149 6293 8271 9805 (Мельник Роман Михайлович), вказуючи призначення платежу: Благодійна акція «Допоможи ближньому залишитися вдома».
Або звертайтеся за телефоном: 068-32-38-135 – протд. Роман Мельник.
Полтавська: небайдужа молодь відвідує самотніх, хворих, людей похилого віку, сиріт, багатодітні сім’ї та доставляє їм продукти і засоби індивідуального захисту.

Житомирська: священослужителі відвідали одиноких людей та малозабезпечені сім’ї у селищі Калинівка та передали продуктові набори.

Київська:  парафія на честь святителя Михаїла Київського розповсюдила близько 4 тисяч масок, а також 650 одиниць дезінфекуючих засобів.

Громадою Свято-Вознесенського храму, що на Деміївці, було сформовано та доставлено літнім людям 290 продуктових наборів вагою 7 кг кожен, в яких було розфасовано усі необхідні продукти. Продуктові набори та побутову хімію потребуючим роздали також в Ірпені.

Бориспільська:  Молоді волонтери разом з духовенством на виділені кошти закупили та розвезли засоби особистої гігієни, маски, антисептики та харчові продукти на загальну суму 40 000 грн. Настоятель храму у с. Яблуневе відвідав багатодітні родини на парафії і роздав маски та гуманітарну допомогу.

Допомога медикам і лікарням

Ніжинська: захисні маски, антисептичні та миючі засоби священники передали Амбулаторному відділенню гемодіалізу для хворих на хронічну ниркову недостатність ІІІ–IV ступеня при Ніжинській центральній міській лікарні. Духовенство та віряни єпархії продовжують підвозити до місця роботи медичний персонал та хворих на процедуру очищення крові (гемодіаліз).

Одеська: архієпископ Діодор передав медичні маски, респіратори, захисні костюми, витратні матеріали та дезинфікуючі засоби підстанції Швидкої допомоги “Доброславська”.

Щодня волонтери привозять медикам сотні гарячих обідів, настоятелі храмі єпархії беруть участь в акції “Підвези лікаря”.

Запорізька: священники передали лікарням дезинфікуючі засоби, маски, захисні халати, рукавички; дитячому відділенню були передані медичні препарати на суму 5000 гривень.

Київська: єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій забезпечив Подільську районну лікарню засобами індивідуального захисту. Благочинний Дніпровського благочиння передав Київській міській клінічній лікарні №2 1000 захисних масок.

Львівська: єпархія передала в Центр екстреної медичної допомоги Львова медичні маски та антисептик.

Бориспільськанастоятель Свято-Димитрівського храму села Садове передав сільській амбулаторії антисептик, захисні маски та рукавички.

Клірики Свято-Покровського кафедрального собору на чолі з настоятелем протоієреєм Олександром Бондар надали допомогу Бориспільській центральній районній лікарні передавши засоби індивідуального захисту лікарському персоналу (костюми, рукавички та шапочки). Дитячому відділенню було передано пульсоксиметри та антибіотики для лікування пневмонії.

Мукачівська: за ініціативи Молодіжного відділу у єпархії розпочали випікати тисячі пасок для благодійної роздачі потребуючим.

Читайте також: Доброчинність УПЦ в умовах пандемії COVID-19: куди звертатися нужденним та реквізити для надання допомоги

Доброчинна діяльність УПЦ під час поширення пандемії коронавірусу (+відео)

Молитва проти поширення коронавірусу. В усіх єпархіях УПЦ тривають молитовні ходи, окроплюють святою водою міста і села — репортаж

Церква молиться і допомагає в умовах коронавірусного карантину: великий репортаж (фото, відео, координати, реквізити)

Просмотров: 1102

Залишити відповідь