У Києві закриють всі кладовища на поминальні дні — мер столиці

У Києві на поминальні дні через пандемію коронавірусу COVID-19 закриють усі кладовища. Про це заявив мер столиці України Віталій Кличко під час брифінгу 14 квітня 2020 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Підкреслю також, що в поминальні дні всі кладовища міста, за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій, будуть закриті», — зазначив В. Кличко.

За його словами, «з пропозицією перенести поминальні дні виступили і представники конфесій», з якими він неодноразово зустрічався.

«Поминальні дні перенесено на 6 червня», — заявив мер.

Водночас радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк для obozrevatelTV сказав, що Національна поліція України не буде перешкоджати громадянам відвідувати кладовища у поминальні дні, якщо вони не будуть порушувати правил введеного в країні карантину.

«Ми не можемо карати або заборонити людям діяти в межах встановлених правил. Там, де правила будуть порушені, поліція буде змушена діяти відповідно», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше Глава Національної поліції України Ігор Клименко зазначив, що немає заборони відвідувати кладовища у поминальні дні, проте закликав українців не збиратися великими групами та надягати захисні маски.

Пізніше В. Кличко повідомив, що якщо кількість хворих через тиждень після Великодніх свят знижуватиметься, влада столиці розглядатиме питання про послаблення обмежувальних заходів. Якщо ж кількість інфікованих буде зростати – обмеження можуть посилити. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 773

Залишити відповідь