Делегація Української Православної Церкви привезла Благодатний вогонь в Україну

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за підтримки Фонду на честь Покрова Пресвятої Богородиці 18 квітня 2020 року делегація Української Православної Церкви привезла Благодатний вогонь в Україну. Цього року очолює делегацію голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Також до складу делегації увійшли єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, генеральний директор компанії «Смарт-Холдинг» Олексій Пертін.

Нагадуємо, Благодатний вогонь зійшов сьогодні в храмі Воскресіння Христового над Гробом Господнім в Єрусалимі о 13:50 за київським часом. Пряму трансляцію здійснював телеканал «Інтер», завдяки чому мільйони українців змогли у прямому ефірі спостерігати за цією унікальною подією.

У зв’язку з карантинними обмеженнями делегація Української Православної Церкви на чолі з єпископом Баришівським Віктором отримала святиню в аеропорту Тель-Авіва. Після чого, повернувшись в Україну, доставила його у Свято-Воскресенський столичний храм.

Перед цим відбувся невеликий брифінг прямо на в’їзді до Києва, після якого священнослужителі поділилися святинею з журналістами.

Представники єпархій та всі охочі зможуть отримати Благодатний вогонь протягом усього Світлого тижня у Свято-Воскресенському (Афганському) храмі (вул. Лаврська, 27), який знаходиться праворуч від в’їзду в Києво-Печерську Лавру. Задля уникнення скупчення у зв’язку з карантинними обмеженнями, попередньо потрібно зв’язатися з настоятелем храму протоієреєм Сергієм Ющиком та домовитися про час.

Запалити лампадку від Єрусалимської святині цьогоріч мають змогу не тільки представники єпархій Української Православної Церкви, а й усі охочі. Напередодні Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звертаючи увагу на те, що з’явилася інформація про те, що в цьому році наша країна не побачить Благодатний вогонь, закликав «всіх, хто хотів би стикнутися з цим знаменням Світлого Христового Воскресіння, прийти у Свято-Воскресенський храм (з дотриманням всіх санітарних норм), який знаходиться недалеко від в’їзду в Києво-Печерську Лавру».

Владика розповів, що кожен, хто прийде в храм, зможе запалити лампаду від привезеного зі Святої Землі вогню. «Ми нікого не відштовхнемо, нікого не скривдимо», — підкреслив ієрарх.

Ряд представників єпархій УПЦ вже повезли Благодатний вогонь у різні куточки Україні й сьогодні, як передвісник Христового Воскресіння, він буде запалений у монастирях та храмах нашої Церкви.

Делегація Української Православної Церкви привезла Благодатний вогонь в Україну

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за підтримки Фонду на честь Покрова Пресвятої Богородиці 18 квітня 2020 року делегація Української Православної Церкви привезла Благодатний вогонь в Україну. Цього року очолює делегацію голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор. #УПЦ #православнийвісник #новини #церква #УПЦ_молиться #Пасха

Gepostet von Православний вісник am Samstag, 18. April 2020

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 7334

Залишити відповідь