Керуючий справами УПЦ запропонував усім охочим отримати Благодатний вогонь у Свято-Воскресенському храмі

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 18 квітня 2020 року планується привезення Благодатного вогню в Україну. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ писав, що усі єпархії Української Православної Церкви зможуть отримати цю святиню. Пізніше Керуючий справами УПЦ закликав також «усіх, хто хотів би стикнутися з цим знаменням Світлого Христового Воскресіння, прийти у Свято-Воскресенський храм».

«Завтра, з Божою поміччю, делегація Української Православної Церкви доставить в Україну Благодатний вогонь. Ми сподіваємося, що це стане втіхою для багатьох віруючих українців. Особливо зараз, в умовах карантину, коли багатьом доведеться святкувати Великдень вдома, — зазначив митрополит Антоній. — З огляду на цей факт, а також те, що в деяких ЗМІ з’явилися висловлювання про те, що в цьому році наша країна не побачить Благодатний вогонь, ми закликаємо всіх, хто хотів би стикнутися з цим знаменням Світлого Христового Воскресіння, прийти у Свято-Воскресенський храм (з дотриманням всіх санітарних норм), який знаходиться недалеко від в’їзду в Києво-Печерську Лавру».

Владика розповів, що кожен, хто прийде в храм, зможе запалити лампаду від привезеного зі Святої Землі вогню. «Ми нікого не відштовхнемо, нікого не скривдимо», — підкреслив ієрарх.

«Це буде по-християнськи, оскільки дуже важливо, під час загальної зневіри, допомогти кожному відчути радість найвеличнішого свята — Воскресіння Христового», — сказав Керуючий справами УПЦ.

Нагадаємо, отримати Благодатний вогонь можна буде у Свято-Воскресенському (Афганському) храмі (вул. Лаврська, 27), який знаходиться праворуч від в’їзду в Києво-Печерську Лавру. Орієнтовний час прибуття Благодатного вогню у вказаний храм завтра близько 19:00-20:00.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3043

Залишити відповідь