Пасхальне привітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія: Бажаю всім мужності, здоров’я, спасіння (відео)

“Бажаю всім мужності, здоров’я, спасіння, тієї благодатної сили, якою Господь переміг світ із його хворобами, скорботами, якою воскрес із мертвих, якою подарував нам вічне спасіння і вічне життя”.

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій вітає віруючих зі святом Світлого Христового Воскресіння. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує звернення Предстоятеля Української Православної Церкви напередодні Великодня.

Христос воскрес!

Цими вічно живими і дорогими серцю словами поздоровляю вас, дорогі брати і сестри, з великим і славним Празником Преславного Воскресіння із мертвих Господа Бога і Спасителя нашого Іісуса Христа!

Воскресіння Христове є найбільшим святом для християн. Свята Православна Церква Воскресіння Христове називає «празником Празник і Торжеством із торжеств» (Пасхальний канон, 8 пісня, ірмос), тому що у Воскресінні Христовому ми святкуємо перемогу життя над смертю.

Син Божий, Друга Іпостась Живоначальної Трійці, за Своєю безмежною любов’ю до нас, падших людей, прихилив Небо і зійшов на землю, взяв на Себе нашу людську природу, освятив її й спас її. Коли Спаситель висів на хресті, то Він розірвав рукописання наших гріхів, звільнив нас від влади диявола і забрав нас із руки його. Коли Спаситель, зійшов душею у пекло, це було завершенням іскупительного подвигу Спасителя.

Після цього почався тріумф перемоги. Христос воскрес із мертвих — і Своїм воскресінням зруйнував пекло, відняв силу у смерті, знову подарував нам вічне життя і блаженство та повернув нам втрачений Рай.

Але ми повинні знати, дорогі брати і сестри, що той Рай, який нам Бог повернув Своїм воскресінням, знаходиться не на землі, а — на Небі. Там цей Рай чекає кожну людину — він відкритий для всіх. На землі ми маємо себе підготувати до небесного Раю. А це приготування до небесного Торжества звершується через терпіння хвороб, скорбот, різних випробувань. Господь сказав Своїм послідовникам: «Страждання зазнаєте у світі, але будьте відважні: Я світ переміг!» (Ін. 16: 33) [«В мире скорбни будете: но дерзайте, (яко) аз победих мир» (Ин. 16: 33)].

Сьогодні нас спіткала чергова скорбота у вигляді вірусної хвороби. Не треба ані сумувати, ані впадати у розпач, треба мужньо все терпіти, тому що це є чергове випробування, через яке Господь хоче, щоб ми показали любов і до Нього, як до свого Творця, і до людей, які є нашими братами.

Не будемо сумувати і впадати у відчай, а будемо молитися, будемо каятися і будемо намагатися виправляти своє життя, налаштовувати його за Божественними законами. Тоді це випробування, яке ми зараз переживаємо, через недовгий час стане для нас черговою сторінкою минулої історії, в якій Господь випробовував ще раз нашу любов до Себе і до людей.

Ще раз вітаю всіх вас, дорогі брати і сестри, з великим днем Світлого Христового Воскресіння, з Пасхою Христовою! Бажаю всім мужності, бажаю всім здоров’я, спасіння і тієї благодатної сили, якою Господь переміг світ із його хворобами, скорботами, якою воскрес із мертвих, якою Господь подарував нам вічне спасіння і вічне життя.

Воістину Христос воскрес!

Читайте також Пасхальне послання Блаженнішого Митрополита Онуфрія

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4196

Залишити відповідь