Предстоятель дав духовну настанову, як правильно пережити сучасні випробування (+відео)

18 квітня 2020 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов шістдесятий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Новий цикл присвячено християнським чеснотам. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав трагічні події Великої суботи та привітав усіх з прийдешнім «Святом життя, Святом світла, Святом добра, тому що Світле Христове Воскресіння — та подія, яка перетворила весь світ, відкрила нову сторінку нової ери в історії».

Блаженнішиий Митрополит Онуфрій втішив людей, які переживають через коронавірус, що охопив світ.

«Якщо людина грішить, то має знайти в собі мужність із вдячністю Богові перетерпіти ту зворотню сторону гріха — скорботи і хвороби. Якщо ми з вдячністю, з молитвою, з покаянням це переносимо, то Бог за це прощає нам наші гріхи, очищує нас від гріха», — зазначив він.

Як наголосив Його Блаженство, не стільки важливо, реальний чи віртуальний коронавірус, як у цьому нас запевняють без угаву експерти та ЗМІ, — важливо, що «він нищить людей», що звістка про коронавірус «кинула людей у відчай,.. позбавила духовної сили».

Предстоятель навів повчальний приклад про одного молодого чоловіка, схильного надміру довіряти своїм думкам, який піддався паніці та самонавіюванню.

«Якось у нього заболів шлунок, а товариш пошуткував над ним. “Ти молоко любиш?”, — спитав він. — “То люблю”. — “Ото, можливо, ти ліг спати і відкрив рота, а миша залізла до тебе у шлунок і там шкребе”. І ця людина повірила слову. Він знаходився у прєлєсті, довіряючи собі, та йде до лікаря. “Лікарю, я з’їв мишу, вона в мене у шлункові, турбує мене, шкребе мене”. Зробили йому рентген — і нічого не виявили. Та через деякий час чоловік знову приходить: “Ні-ні! Ця миша мене заїдає. Я помираю!”. Лікар зрозумів, що тут справа не у шлункові, а у психології людини. Ввели йому наркоз, і лікар трохи царапнув живіт скальпелем і зашив. Чоловік прийшов у себе. “От, бачиш, витягли з тебе мишу”, — показує йому мишу лікар. — “Я так себе добре почав почувати, ой, як мені добре!”. І чоловік вилікувався, пішов здоровий додому», — розповів Архіпастир та підкреслив, що такий «ефект миші» створює і коронавірус, і під впливом паніки ми хворіємо.

Предстоятель дав духовну настанову, як правильно пережити сучасні випробування: «Є одні ліки, якими лікуються всі віруси — це молитва, піст і покаяння! Людина повинна молитися, молитва приводить людину в здоровий глузд. Людина починає бачити все, що навкруг неї, в реальному світлі… Тоді людина може правильно оцінити і свої можливості, і те, що з нею сталося, і тоді здатна віддати себе в руки Божі. Не треба боятися себе віддавати в руки Божі, тому що з Богом навіть смерть є життя, бо Бог — джерело життя. Так що повертаймося до Бога, каймося, молімося, і вірус, який би він не був, — реальний чи віртуальний, — пройде, не зробить нам ніякої шкоди, і ми будемо раді, щасливі і Богом благословенні!».

Нагадаємо, з 27 жовтня 2018 р. по 9 листопада 2019 р. вийшло 55 передач у рамках програми «Слово Предстоятеля». У кожному випуску Блаженніший Митрополит Онуфрій тлумачив уривок з Євангелія, який читався в храмах під час Літургії в найближчу неділю. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ готував текстову версію кожної з програм.

Архівні записи передач можна знайти на сайті та YouTube-каналі «Інтера» за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Фото прес-служби ТК «Інтер»

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 22777

Залишити відповідь