Богослужіння у більшості храмах держави відбулися без порушень — Глава Нацполіції

Поліція зафіксувала, що святкові богослужіння у Пасхальну ніч відбувалися у  13 658 храмах в усіх регіонах держави. У більшості з них порушень карантинних обмежень не було зафіксовано. Про це повідомило 19 квітня 2020 року вранці Управління комунікації Національної поліції України, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Участь у богослужіннях взяли майже 130 000 громадян. І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили  правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень», – зробив висновок Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Зазначається, що публічну безпеку і порядок забезпечували 26 500 поліцейських та  військовослужбовців Національної гвардії України. Зусилля правоохоронців насамперед були спрямовані на проведення профілактичної роботи щодо неухильного дотримання всіх карантинних обмежень.

«…Впродовж доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту у 19-ти культових спорудах на території 13-ти областей. Поліцейські склали три адміністративні протоколи та розпочали одне кримінальне провадження. Решта матеріалів ретельно вивчається для прийняття законного рішення. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі», – повідомив Ігор Клименко.

Варто зазначити, що дані випадки складають менше ніж 1,4% від загальної кількості. Тобто, майже у 99% храмів богослужіння відбулися без порушень.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4749

Залишити відповідь