Намісник Києво-Печерської Лаври подякував лікарям за допомогу братії, а віруючим за молитви

18 квітня 2020 року, напередодні свята Світлого Христового Воскресіння, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел записав відеозвернення, у якому привітав усіх зі Світлим Великоднем. Владика подякував медикам України за їхню працю в боротьбі з коронавірусом, а віруючим — за молитви про братію обителі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на YouTube-канал «Лавра. Шлях спасіння».

«Воскресіння — це звільнення, зміна нашого з вами життя», – сказав митрополит Павел.

Він нагадав, що, на жаль, вся країна у ці дні переживає спільну біду — коронавірсну епідемію подякував усім лікарям, які допомагають людям побороти цю хворобу.

«Сьогодні ми ще раз говоримо про те, що так, захворіли братія, але вони були ізольовані. Частина з них знаходиться в Олександрівській лікарні, тому що ми відразу туди звернулися, щоб нам прислали лікарів зробити рентген і повне обстеження. Ми дякуємо лікарям, які допомогли нам в цьому великому горі для нашої країни, для святої обителі, для кожної людини окремо», – зазначив намісник Лаври.

Він також нагадав, що в Києво-Печерській лаврі дотримувалися і продовжують дотримуватися всіх вимог карантину.

«Ми, виконуючи благословення Предстоятеля нашої Церкви, виконуємо всі ті накази і вказівки, які дають нам Міністерство охорони здоров’я, яке переживає за наше з вами життя. Лавра закрита з 18 березня, богослужіння проходять регулярно. Ми зробили трансляцію онлайн», – розповів архієрей УПЦ.

Ієрарх прокоментував ситуацію з власним здоров’ям та спростував чутки про те, що він нібито перебуває в реанімації на штучному диханні.

«Мене також Господь відвідав, не залишив Своєю милістю. Я перебуваю на самоізоляції і дякую Богові за ласку до мене <…>. Є люди, які розпускають слух, що вже я в реанімації, на штучному диханні. Як ви бачите, я, Божою милістю, здоровий і живий», – сказав владика Павел.

Він також подякував усім віруючим за молитви про братію Лаври, які переживають за здоров’я лаврської братії: “Усім дякую за молитви і прикликаю Боже благословення. Христос Воскресе!”

Раніше прес-служба Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври передала, що після проходження лікування, в обитель повертаються шість монахів і послушників монастиря. Також ми повідомляли, що виписали з лікарні і намісника митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 16812

Залишити відповідь