У зв’язку з посиленням карантину в Почаєві братією прийнято рішення про припинення допуску паломників у Лавру

У Свято-Успенській Почаївській Лаврі уставні богослужіння звершуються без змін, серед братії не було виявлено жодного випадку коронавірусної інфекції, рішення закрити обитель для паломників було прийнято у зв’язку з посиленням карантинних заходів у місті Почаїв.

Про те, що 21 квітня 2020 року о 10:00 Свято-Успенську Почаївську Лавру закрили на карантин, повідомив сайт обителі. В Лаврі для Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ ситуацію прокоментував помічник благочинного ієромонах Никодим (Шамайло). «У зв’язку з тим, що на карантин закрили місто Почаїв, де за останню добу було виявлено 13 осіб з коронавірусною інфекцією, було прийнято рішення закрити на карантин і нашу обитель. Ми попросили усіх парафіян віднестися до ситуації з розумінням, і тепер тут тільки насельники. Самі служимо, прибираємо в храмах тощо», — сказав священнослужитель.

Напередодні, 20 квітня 2020 року, комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій в Кременецькому районі Тернопільської області прийняла рішення закрити місто Почаїв на в’їзд і виїзд з 10:00 21 квітня у зв’язку з поширенням в регіоні коронавірусної інфекції.

Водночас в Управлінні Нацполіції в Тернопільській області заявили, що постанова районної комісії Кременецької райдержадміністрації про закриття на в’їзд і виїзд міста Почаїв було прийнято з порушенням законодавства, оскільки у влади немає таких повноважень.

Зазначається, що у відомстві заявили, що місцева влада не має юридичних повноважень закривати місто на посилений карантин. «Засідання комісії проводилося без юристів. В країні немає воєнного стану, а тому таке рішення незаконне. Поліція буде працювати в штатному режимі», — заявили в прес-службі управління, передає thebabel.net. Це ж видання повідомило, що на цей момент комісія проводить повторне засідання, після чого ухвалить нове рішення щодо карантинних заходів. На цей час у Почаєві й на його кордонах стоять всього три пости поліцейських.

Рішення закрити Лавру, зокрема, пояснюють нагнітанням у ЗМІ ситуації навколо обителі.

«Нам вже приписували не раз різні моменти, які виявлялися цілковитим обманом. І скоріш за все, ситуацію в Почаєві намагатимуться також якось зв’язати з нами. Хоча варто підкреслити, що серед братії та послушників Лаври немає жодного випадку захворювання коронавірусною інфекцією».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 17915

Залишити відповідь