У Гамаліївському жіночому монастирі просять допомогти відновитися після пожежі (+реквізити)

Увечері 21 квітня 2020 року на території Гамаліївського жіночого монастиря Конотопської єпархії УПЦ на честь священномученика Харалампія в Шосткинському районі Сумської області сталася пожежа. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив депутат Глухівської міської ради Євген Скрипник, який опублікував фото з місця інциденту.

У коментарі УНІАН Є. Скрипник розповів, що горіла будівля, в якій розташовані келії черниць, а також трапезна і місце усипальниці гетьмана Війська Запорозького Івана Скоропадського та інших членів цього козацького роду.

За інформацією прес-служби Управління ДСНС в Сумській області повідомлення про пожежу надійшло на спецлінію «101» о 19:06. На місце події було направлено 10 одиниць техніки з Шосткинського, Кролевецького, Ямпільського та Глухівського районів області. Локалізувати поширення вогню рятувальникам вдалося о 20:36. Внаслідок події пошкоджено перекриття та покрівлю споруди на площі 360 кв. м.

На місце події виїхали архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, керівництво міста та району.

За попередніми даними, травмованих і загиблих в результаті пожежі немає, частину монастирського майна вдалося врятувати. Причини загоряння поки невідомі.

“Станом на сьогодні згорів дах і другий поверх. Храм з боковим вівтарем цілі, святині в цілості.

У монастирі зараз дуже багато роботи і фінансових витрат.

Дуже просимо у того, хто може, по можливості приїхати і допомогти матушкам. Зараз там будуть дуже раді будь-якій допомозі.

Матеріальну допомогу можна надати переказом на карту ігумені Софії – 5168 7422 2659 1992 (в миру – Лотоцька Надія Анатоліївна)”, – повідомили у фейсбук.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3793

Залишити відповідь