На журналіста А. Муждабаєва подано заяву до ГПУ за розпалювання релігійної ворожнечі

«Партія Шарія» взяла під контроль справу щодо журналіста-блогера, також готуються документи, аби віряни УПЦ змогли поскаржитися на нього до суду та правоохоронних органів.

«Партія Шарія» подала до Офісу Генерального прокурора України заяву про реєстрацію кримінального правопорушення щодо заступника гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаєва, який розмістив на своєму YouTube-каналі відео, що розпалює релігійну ворожнечу і ненависть та ображає почуття віруючих Української Православної Церкви. Про це у своєму Telegram-каналі заявив лідер партії Анатолій Шарій, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на sharij.net.

А. Муждабаєв

«У своєму відео цей громадянин поливає брудом УПЦ і всіх її парафіян-українців. Муждабаєв зухвало, голослівно і абсолютно необгрунтовано звинувачує УПЦ в поширенні COVID-19 в Україні, постійно називаючи УПЦ “підрозділом ФСБ Росії, що відкрито зневажає українців”», — зазначається в документі.

Також у політичній партії звернули увагу на наклепницькі слова А. Муждабаєва, мовляв, УПЦ направляє пожертвувані «парафіянами-українцями кошти в ФСБ Росії для підтримки нібито війни РФ проти України». А крім того, журналіст-блогер відкрито образив Святу Церкву, назвавши її «Церква-вбивця», та принизив вірян, назвавши їх «рабами Путіна, у яких дві звивини в мозку».

У «Партії Шарія» заявили, що будуть контролювати справу депутатськими запитами — «щоб ГПУ не вирішила загубити справу, як СБУ».

Днями раніше Глава Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов написав на своїй Facebook-сторінці, що наразі готуються «проекти документів, щоб кожен вірянин УПЦ міг поскаржитися до суду і правоохоронних органів на Муждабаєва Айдера Іззетовича».

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2363

Залишити відповідь