Генеральному прокурору направлено депутатське звернення щодо розпалювання релігійної ворожнечі Айдером Муждабаєвим

24 квітня 2020 року народні депутати України фракції «Опозиційний блок — За життя» направили звернення до Генерального прокурора України з проханням порушити кримінальну справу проти так званого громадського діяча Айдера Муждабаєва з приводу умисних дій, спрямованих на розпалювання релігійної ворожнечі. Про це повідомив на своїй сторінці в фейсбук депутат від фракції Олександр Качний, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“Досить розмовляти з людьми мовою ворожнечі та сіяти розбрат! – написав Олександр Качний. – Президент обіцяв, що буде виступати за зміцнення єдності українського суспільства. Ми сподіваємося на те, що він виконає свої обіцянки та покладе край діяльності певних сил, які дискримінують УПЦ, і допускають масове порушення фундаментальних прав віруючих Української Православної Церкви”.

19 квітня блогер Айдер Муждабаєв розмістив на своєму YouTube-каналі відео, що розпалює релігійну ворожнечу і ненависть та ображає почуття віруючих Української Православної Церкви. Глава Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов заявив, що в цей час готуються «проекти документів, щоб кожен віруючий УПЦ міг поскаржитися до суду і правоохоронних органів на Муждабаєва Айдера Іззетовича». Пізніше «Партія Шарія» подала до Офісу Генпрокурора заяву про реєстрацію кримінального правопорушення щодо журналіста-блогера Айдера Муждабаєва.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1934

Залишити відповідь