Поліцейські Вижниччини встановили палія храму УПЦ. В Чернівецькій єпархії володіють додатковою інформацією (оновлено)

У ніч з 14 на 15 квітня згоріла старовинна церква на честь святої мучениці Параскеви у с. Лукавці Вижницького району Чернівецької області. Під час досудового слідства правоохоронці визначили, що церква згоріла у результаті підпалу. Поліцейські встановили особу зловмисника. Про це 24 квітня повідомив Відділ комунікації поліції Чернівецької області, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“Ним виявився 17-річний місцевий житель. Слідчі Вижницького відділу поліції повідомили хлопцю про підозру за частиною 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального Кодексу України”, – повідомили в поліції.

Водночас, в Чернівецько-Буковинській єпархії повідомляють про двох зловмисників.

“Слідчі органи вже встановили причетність 2-х осіб до зумисного підпалу храму святої Параскеви у селі Лукавці, Вижницького району. Особи зловмисників вже встановлені. Тривають слідчі дії. Більше подробиць розповімо після завершення слідства”, – йдеться у повідомленні на офіційній сторінці у фейсбук єпархії.

Також зазначається, що “парафіяни не втрачають віру у Господа Іісуса Христа та невдовзі розпочнуть відбудова храму”.

Нагадаємо, у ніч з 23 на 24 квітня у Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі сталася велика пожежа. Голова відділу комунікацій Одеського міськуправління поліції Любов Гордієвська заявила, що єдина версія пожежі — підпал. Це стало за останні два тижні вже четвертим таким інцидентом. Пізніше Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній назвав це терором проти УПЦ і закликав Президента України взяв під особистий контроль хід відповідних розслідувань.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 6232

Залишити відповідь