«Попрошу не робити політики з релігії. Це — наша біда, усіх». Мер Почаєва наголосив, що спалах COVID-19 в місті розпочався не в Лаврі

Голова Почаївської міської ради Бойко Василь Сергійович у своєму коментарі для медіаплатформи “Файне місто” повідомив, що неправдивою є інформація, яку розповсюджують ЗМІ, буцімто спалах COVID-19 в Почаєві розпочався з Лаври, розповів про реальну ситуацію в місті та закликав «не робити політики з релігії», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Спалах почався не в Лаврі, спалах почався серед жителів Почаєва. В Лаврі не було спалаху», — підкреслив він.

Мер міста закликав «не робити політики з релігії», він наголосив, що це — «наша біда, усіх».

Василь Сергійович зокрема зазначив, що його здивував пост депутата обласної ради Богдана Войцеховського, який назвав ситуацію з захворюванням у місті “почаївською чумою”.

«Та й не тільки мене здивував, де він стоїть із плакатом: “Зеленський, врятуй Тернопільщину від почаївської чуми”. Я хочу запитати: що це означає — “почаївська чума”? Це біда наша, загальнонаціональна, це хвороба всесвітня — коронавірус. Чому її називати “почаївською чумою”? Це що, у нас люди якісь особливі..?».

Голова Почаївської міської ради розповів про ситуацію в місті загалом та в Почаївській Лаврі зокрема. Він зазначив, що офіційних даних про виявлення захворювання коронавірусною інфекцією у монахів Почаївської Лаври немає.

«Монастир закритий для відвідування і для жителів Почаєва, і взагалі для всіх, окрім насельників. Богослужіння відбувається у закритому варіанті», — нагадав міський голова.

За його інформацією, є випадки зараження на COVID-19 священників, які не є насельниками обителі та живуть у Почаєві.

«Ці священники не є людьми, які спеціально поширюють вірус. Навпаки, вони заразилися від парафіян, заразилися від тих людей, які були за кордоном на заробітках, приїхали сюди і не дотримувались умов карантину, перебували не в самоізоляції. Відповідно, таким чином ця інфекція і потрапила до нас у Почаїв», — пояснив В. Бойко.

Мер підкреслив, що у нього немає причин підозрювати священнослужителів у спробах приховати свій стан, і ті, хто відчувають симптоми захворювання, самі звертають до лікувальних установ, та навів приклад.

«Про що свідчить і звернення нашого отця Петра Совича, який є священником у Свято-Миколаївській церкві (міська парафія – ред.). Відчув захворювання, звернувся, протестувався, виявили у нього це захворювання. Цей храм також закритий для богослужінь. Зараз знаходиться на лікуванні. Кожний із священників, хто відчуває певні симптоми, тестується».

Нагадаємо, раніше у Почаївській Лаврі спростували інформацію про смерть насельника. Перед тим братії та наміснику Почаївської Лаври довелося спростовувати інформацію, яку поширили українські ЗМІ щодо зараження коронавірусом в обителі. Поліція перевірила і не виявила жодних ознак коронавірусної інфекції в Почаївській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 21457

Залишити відповідь