Митрополит Никодим звершив нічну Літургію в храмі Чорнобильської зони відчуження (відео)

У ніч на 26 квітня 2020 року, в 34-у річницю Чорнобильської катастрофи, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим очолив Божественну літургію у Свято-Іллінському кафедральному соборі Чорнобильської зони відчуження. Про це ієрарх УПЦ повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Із Чорнобильського Свято-Іллінського собору велась онлайн-трансляція богослужіння.

Як зазначив митрополит Никодим, звертаючись зі словом проповіді, Чорнобильська катастрофа сколихнула історію нашої землі. «Ми з вами, дорогі брати і сестри, сьогодні зібралися тут, на цьому святому місці, щоб вкотре засвідчити свою любов, віддати свій борг тим, хто тієї страшної ночі великого страждання техногенної катастрофи на ЧАЕС віддав своє життя», — відзначив владика.

Gepostet von Митрополит Никодим am Samstag, 25. April 2020

Пасхальні піснеспіви в Свято-Іллінському храмі м. Чорнобиль.

Пасхальні піснеспіви в Свято-Ільїнському храмі м. Чорнобиль.

Gepostet von Митрополит Никодим am Samstag, 25. April 2020

Нагадаємо, що дерев’яна Іллінська церква вперше була споруджена у Чорнобилі у 1500-х роках на тому місці, де вона знаходиться і нині. З травня 1986 року, після вибуху на Чорнобильській АЕС, деякий час богослужіння в Свято-Іллінському храмі не звершувались. У 2001 році у церкву був призначений колишній ліквідатор на ЧАЕС архімандрит Микола (Якушин), який запровадив поряд із храмом Чорнобильський церковний музей та вже протягом кількох років будує храм-меморіал у пам’ять про ліквідаторів аварії.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1309

Залишити відповідь