Голова Тернопільської ОДА спростував фейк ЗМІ про введення в Почаєві надзвичайного стану

Інформація ЗМІ про введення надзвичайного стану через пандемію COVID-19 у Почаєві — неправдива. Про це 27 квітня 2020 року заявив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш в ефірі телеканалу «112 Україна», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.


Як розповів Володимир Труш, 26 квітня була зібрана комісія ТЕБ у Кременецькому районі Тернопільської області, якою обговорювалася ситуація з COVID-19, що склалася в цьому районі.

За словами голови Тернопільської ОДА, було прийнято рішення про посилення обмежувальних карантинних заходів, зокрема посилення блокпостів на в’їзд і виїзд громадян, однак — «жодного слова про надзвичайний стан».

«На вчорашній день провели 216 ПЛР-тестів Обласним лабораторним центром, виявили тільки 5 інфікованих COVID-19. Це за останню добу. Щодо того, що в ЗМІ прозвучала інформація, що комісія звернулася до введення надзвичайного стану: це — неправдива інформація. Є в мене протокол №12 «Позачергового засідання комісії ТЕБ і надзвичайної ситуації при Кременецькій ОДА», в якому вказано щодо посилення карантинних заходів… Немає жодного слова про надзвичайний стан», — наголосив В. Труш.

Він також розповів, що наразі підготовлені для прийому хворих Кременецька і Почаївська лікарні. За його словами, ситуація в регіоні залишається напруженою, але вже оптимістичною, оскільки на сьогодні вилікувалося 70 чоловік, із них — 26 медиків.

Нагадаємо, кількома днями раніше голова Почаївської міської ради Василь Бойко у своєму коментарі для медіаплатформи “Файне місто” повідомив, що неправдивою є інформація, яку розповсюджують ЗМІ, буцімто спалах COVID-19 в Почаєві розпочався з Лаври, розповів про реальну ситуацію в місті та закликав «не робити політики з релігії».

Просмотров: 1555

Залишити відповідь