В Овруцькій єпархії відвезли допомогу у два села, що постраждали від пожеж на Житомирщині

До участі у зборі допомоги долучилися також духовенство та віруючі Могилів-Подільської єпархії.

З благословення митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона, 29 квітня 2020 року клірик та волонтери єпархії звершили поїздку та привезли благодійну допомогу в с. Личмани та Магдин Овруцького району, які постраждали від пожеж у лісах Житомирської області. Про це Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ повідомив протоієрей Павел Линник.

«Сьогодні були з допомогою в селах Личмани та Магдин. Від побаченого в шоку», — написав отець Павел.

Він розповів, що після жахливої пожежі, у якій деякі з місцевих жителів втратили свої домівки, вони планують відбудовуватись.

Саме тому значну частину допомоги склали будівельні інструменти та матеріали.

«Завдячуючи небайдужим людям, купили багато речей, які для погорільців на сьогодні є необхідними, — зазначив священнослужитель. — Серед того, що привезли і купили це — пральна машина, дві бензопили, зварювальний апарат, болгарки, шуруповерт, лопати, заступи, граблі тощо».

Протоієрей Павел також повідомив, що допомоги потребують ще багато людей в цьому регіоні. «Будемо допомагати допоки це буде потрібно», — підкреслив він.

«Вони мріють відбудовувати свої домівки, потрібно насамперед будівельні матеріали. На наступній неділі знову планую поїхати з допомогою. Хто бажає це зробити разом з нами, приєднуйтесь. Разом ми виконаємо одну із найбільших заповідей Божих – заповідь любові до своїх ближніх. Нехай Господь воздасть всім сторицею за Ваше чуйне добре серце, за Вашу людяність та доброту», — написав священнослужитель.

Номер карти ПриватБанк: 4149-6293-1000-3827 (Линник Павло Михайлович).

До участі у зборі допомоги долучилися також духовенство та віруючи Могилів-Подільської єпархії.

«Як повідомили місцеві священники Овруцької єпархії, наразі люди мають потребу у всьому», — повідомляється в офіційній групі Могилів-Подільської єпархії у фейсбук.

Священнослужителі та віряни УПЦ Мурованокуриловецького району зібрали продукти, засоби гігієни, електронні прилади, бетономішалку, інструменти для будівництва та інші речі. Придбати, упакувати та погрузити зібрані речі допомогли парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Нагадаємо, 28 квітня сестри Марфо-Маріїнської обителі милосердя передали допомогу від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія жителям села Личмани Овруцького району.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 310

Залишити відповідь