Клірики Вінницької єпархії передали допомогу постраждалим жителям Житомирщини

З благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія священники міста Калинівка на чолі з благочинним протоієреєм Володимиром Розманом організували поїздку з гуманітарним вантажем, який клірики та віряни Калинівського району збирали протягом Пасхальної седмиці для постраждалих від пожеж у населених пунктах Магдин та Личмани Житомирської області. Про це повідомили в пресслужбі Вінницької єпархії 30 квітня 2020 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Спільними зусиллями духовенства та вірян вдалося придбати: бензопилу, зварювальний апарат, болгарку, шуруповерт на акумуляторах, сокиру, молотки, переноску, відра, лопати, саморізи, цвяхи, електроди, набір сверл, рулетку, в’язальну проволоку та інші речі. На все було потрачено 10 тис. грн.

Також було пожертвувано новий перфоратор, дрельки та бензопилу. Придбано різні консерви, крупи, макарони, тушківки, медичні препарати на суму більш як 5 тис. грн., а також понад одяг, 20 ящиків різної консервації, мука, цукор, згущене молоко, яйця, вершкове масло, олія, печиво, дитячі іграшки, тощо.

Вантаж було доставлено в село Магдин, де наших кліриків зустрів місцевий священник ієрей Олександр (Радіонов).

Зазначається, що допомогу було зібрано зусиллями Інни Сергіївни Мурзіної та клірика храму Преподобної Параскеви Сербської м.Калинівки диякона Євгенія Салюка.

Нагадаємо, 29 квітня з Овруцької єпархії відвезли допомогу у два села, що постраждали від пожеж на Житомирщині. До участі у зборі допомоги долучилися також духовенство та віруючі Могилів-Подільської єпархії.

Клірик єпархії також повідомив, що допомоги потребують ще багато людей в цьому регіоні. «Будемо допомагати допоки це буде потрібно», — підкреслив він. Номер карти ПриватБанк: 4149-6293-1000-3827 (Линник Павло Михайлович).

Раніше, 28 квітня, сестри Марфо-Маріїнської обителі милосердя передали допомогу від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія жителям села Личмани Овруцького району.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 262

Залишити відповідь