Митрополит Павел розповів про ситуацію в Києво-Печерській Лаврі та привітав жінок зі святом жон-мироносиць (+відео)

З 200 осіб братії Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври захворіли 68. На сьогодні майже всі з них знаходяться в обителі на самоізоляції й тільки двоє ще перебувають у лікарні. Про це намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел розповів 2 травня 2020 року. Відеозвернення владики напередодні свята жон-мироносиць опублікував YouTube-канал «Лавра. Путь спасения», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Митрополит Павел в першу чергу привітав усіх жінок з православним жіночим днем.

«Я сердечно дякую всім нашим жінкам-мироносицям, на яких тримається Церква, тримається суспільство — це наші мами, це наші сестри, це наші благодійники, наші журналістки, лікарі, всі ті добрі люди, які визнають Христа своїм Спасителем і творять справи милосердя», — сказав він.

Далі намісник розповів про ситуацію в Києво-Печерській Лаврі.

«Я хочу сьогодні уточнити, дорогі брати і сестри, про те, що сьогодні в ЗМІ багато розбіжностей про Києво-Печерську Лавру та інші обителі УПЦ, — сказав владика. —  …У Святий обителі більш як 200, як я не раз говорив, братії, захворіло 68 осіб. У 19 людей не підтвердився діагноз, був негативний результат, 28 осіб мали позитивний результат тесту (на коронавірус — ред.), 25 осіб були в лікарні. На сьогодні дві людини знаходяться в лікарні, а решта на самоізоляції. Але були в лікарні ще ті в числі 25, які не мали діагнозу коронавірусу, але серцеві напади і такі буденні хвороби, які люди мають. Тому ще раз нагадую, що Господь милостивий до нас, практично всі ми зараз вдома».

Він також зазначив, що «сьогодні у Святій Лаврі виповнюється все за приписом лікарів, яким ми дуже вдячні за їхню працю, за те, що вони не тільки рятують ченців, але намагаються допомогти, йдуть назустріч кожній людині».

«Я сам перебував у лікарні й бачив їхню важку працю, працю, яку ми часто не оцінюємо, і ми, дорогі брати і сестри, повинні згуртуватися в тому, щоб подякувати Богові та лікарям, які жертовно служать і віддають своє життя за нас», — підкреслив ієрарх УПЦ, а також подякував усім віруючим за молитви.

 «Лиха об’єднують людей», — підкреслив владика і закликав усіх об’єднатися навколо воскреслого Христа.

«Якщо ми любимо свій народ, якщо ми цінуємо наше життя, ми повинні змінити своє життя, принести гідні плоди покаяння, молитися один за одного, якої б хто не був віри, — сказав він і попросив, — … побачити в людині не ворога, а друга. Нехай допоможе нам Господь!»

 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 8572

Залишити відповідь