На Донеччині з храму УПЦ викрали кошти, зібрані на лікування тяжкохворої дитини (реквізити)

Внаслідок пограбування немовля залишилося без потрібних на лікування коштів, а також загальмовано будівництво храму.

У ніч з 2 на 3 травня  2020 року невідомі вдерлися до храму на честь свт. Спиридона Триміфунтського в м. Торецьк Донецької області та викрали грошові кошти з опечатаних скриньок для пожертвувань і, зокрема, значну суму, яку парафіяни збирали на термінове лікування тяжкохворого п’ятимісячного Кирила. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Горлівської єпархії.

Крадії скористалися тим, що в храмі велися будівельні роботи, і проникли всередину, виламавши грати, що відокремлює церкву від споруджуваної частини.

Як наголосили в єпархії, злодії не посоромилися не тільки увійти в вівтар, а й відняти надію на порятунок у хворого немовляти. Крім того, вони брали до рук і оглядали святині, що зберігаються на престолі й жертовнику, однак зрозумівши, що вони не з дорогоцінних матеріалів, не поцупили їх.

«Всі скриньки для пожертвувань зламані, однак грошей у них, напевно, не було. Відкривали навіть коробку з ладаном, але він злочинців не зацікавив. Євангеліє на престолі було зрушено, але до Дарів — слава Тобі, Господи! — ніхто не торкався, — прокоментував ситуацію настоятель парафії протоієрей Георгій Федорчук, — Крім грошей, нічого не було вкрадено. Шкода тільки, що у нас з початку року стояла скринька для збору коштів дитини на складну операцію. Ми до нього не торкалися. Скільки там було грошей — Один Бог знає, але сума, думаю, немаленька. Ці кошти могли б малюкові допомогти. Я навіть не знаю, як зараз його мамі зателефонувати і сказати про це. Де вони тепер зможуть взяти гроші?!».

На місце події оперативно приїхали співробітники поліції, які зняли відбитки пальців із напрестольного Євангелія та інших святинь, до яких торкалися злочинці, та опитали свідків.

Так, за словами сторожа, коли він перебував у підвальному приміщенні під храмом, то почув нагорі кроки кількох людей і голоси — чоловічий і жіночий. Але поки він підіймався нагору та оглядав храм, грабіжники вже зникли.

Цього року громада на честь святителя Спиридона Триміфунтського мала вже завершити будівництво дзвіниці нового типового храму. Однак тепер, після крадіжки, це під великим сумнівом.

До того ж, залишився без допомоги й маленький Кирило Кондрашев, який не може рухатися через спінальну м’язову атрофію першого типу. На його лікування парафіяни храму встигли зібрати вже чималу суму, але її було викрадено. Щоб пригальмувати розвиток смертельного захворювання, немовляті конче необхідна дорога апаратура та препарат «Спінраза».

Допомогти малюку можна, перерахувавши посильну лепту на один із рахунків:

Карти «Приватбанку»: 4149499133908028 — Кондрашева Дар’я Вікторівна; 5168755452151414 — Кондрашев Руслан Геннадійович. 

Карта «Ощадбанку»: 5336690189834783 Ольга Вікторівна Д.

Доларовий рахунок: 4149499137827224 Кондрашева Дар’я Вікторівна

paypal.me/KirillSMA

Просмотров: 410

Залишити відповідь