ЗМІ маніпулюють статистикою захворювань на COVID-19 для розпалення релігійної ворожнечі? — експерт

«У Києві коронавірус діагностували ще у 41 людини, двоє – із УПЦ МП», — з такою назвою вийшла новина на «Українській правді» 2 травня 2020 року. Така подача інформації викликала подив у громадськості. «У нас що, коронавірус вражає тільки представників однієї конфесії?» — написав у себе в фейсбук глава Українського єврейського комітету Едуард Долінський, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У статті «УП», з посиланням на мера Києва Віталій Кличка, зазначається, що «кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилась ще на 41 людину. Серед заражених – 5 медиків та двоє церковників УПЦ Московського патріархату».

Далі наводиться пряма мова мера: “На сьогодні в столиці вже 1494 підтверджених випадки захворювання на COVID-19. Захворіли: 22 жінки віком від 29 до 83 років. Та 19 чоловіків від 21 до 84 років. Один з них (із заражених Covid-19 чоловіків – ред.) з Києво-Печерської Лаври і один – священник із Храму преподобного Феодора Освяченого, що вулиці Овруцькій у столиці (належить УПЦ МП – ред.)”.

Така подача інформації викликала подив у громадськості. «У нас що, коронавірус вражає тільки представників однієї конфесії? — зокрема, написав у себе в фейсбук глава Українського єврейського комітету Едуард Долінський. — …Читачі повинні порадіти, що захворіли люди з УПЦ, а не ПЦУ? Або засмутитися, що всього двоє? Або вірус вражає тільки прихожан певної конфесії?».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4712

Залишити відповідь