Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом конфлікту в Задубрівці на Буковині

Поліція відкрила кримінальне провадження «за фактом інциденту між релігійними громадами» в селі Задубрівка Заставнівського району. Про це повідомив відділ комунікації поліції Чернівецької області 5 травня 2020 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«4-го травня ввечері біля храму в селі Задубрівка виник конфлікт між віруючими. Співробітники поліції врегулювали інцидент, опитали його учасників і встановили обставини події. Поліцейські з’ясували, що приблизно о 22 годині на території храму в селі Задубрівка виник конфлікт між представниками двох релігійних громад, який переріс в короткочасну бійку. Під час інциденту двоє прихожан отримали тілесні ушкодження і були доставлені в лікарню. Після надання першої медичної допомоги медики відпустили потерпілих додому», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці встановили осіб, причетних до протиправних дій, і склали на них протоколи за статтею 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також відомості про інцидент внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 2 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Наразі проводиться досудове розслідування.

«Співробітники роти поліції особливого призначення і Заставнівського відділення поліції продовжують цілодобово охороняти культову споруду і забезпечують правопорядок. Поліцейські проводять з віруючими профілактичну роботу щодо недопущення протистоянь на релігійному ґрунті», – повідомив Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Нагадаємо, увечері 4 травня 2020 року, в день смерті настоятеля парафії УПЦ в Задубрівці протоієрея Леоніда Делікатного, прихильники “ПЦУ” намагалися захопити храм на честь Архістратига Михаїла, при цьому жорстоко побили віруючих УПЦ. У зв’язку з цим керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) звернувся до влади.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1031

Залишити відповідь