Керуючий справами УПЦ застеріг владу: Безкарне зло поширюється

Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в ефірі міжнародного медіапроекту «Люди» на телеканалі «112 Україна» наголосив на необхідності переосмислення теперішньою владою релігійної ситуації навколо конфліктних точок, що були породжені минулою, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Коментуючи один з останніх інцидентів, який відбувся біля стін храму на честь Архістратига Михаїла в Задубрівці Чернівецької області, митрополит Антоній, зокрема, сказав: «Важливо дати оцінку на підставі юридичних, правових принципів, але ще дуже важливо, щоб і держава в особі обласного керівництва зрозуміла, що відбувається і хто цим займається».

Він пояснив, що чиновник, який незаконно перереєстрував парафію канонічної Церкви в «ПЦУ», досі обіймає свою посаду.

«Ми знаємо, що саме цей прихід був поміж тих парафій, які незаконно перереєстровувались таємним чином і, на жаль, людина, яка цим займалася досі знаходиться на цій же посаді», — зазначив владика.

Керуючий справами УПЦ наголосив, що «якщо зараз це все не викоренити, то, на жаль, такі інциденти будуть продовжуватися», тому, що «безкарне зло — живуче, воно має потім прецеденти й в інших місцях».

Ієрарх також розповів, що йому відомо, що Національна поліція України вже займається розслідуванням обставин навколо провокації «ПЦУ», яку прихильники цієї структури влаштували у день смерті настоятеля парафії УПЦ в Задубрівці.

Читайте також: В етапах послаблення карантину Кабмін врахував навіть цирки, але не Церкву — митрополит Антоній

Просмотров: 1358

Залишити відповідь