У Підгайцях на Тернопільщині освятили хрести на храмі, побудованому замість захопленого

12 травня 2020 року в селі Підгайці Шумського району Тернопільської області освятили хрести та встановили купола на храмі на честь святителя Миколая, який будують замість захопленого “ПЦУ”. Про це повідомляється на сторінці «Шумщина православна» у  Facebook, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Православна громада с. Підгайці минулого року зазнала протиправних, агресивних дій від прихильників так званої ПЦУ, які незаконним чином заволоділи Свято-Миколаївським храмом, – йдеться у повідомленні. – Але, зберігши вірність Богу в чистоті віри Православної, справжні християни вчинили по Слову Божому, яке свідчить, що потрібно ухилятися від зла і творити благо. Як справжні патріоти і вірні діти Отця Небесного, вони вкотре показали щирість благих молитовних цілей, а також прагнення до істинного духовного життя з Христом».

У пресцентрі Шумського благочиння розповідають, що будівництво дається нелегко, в тому числі й через опір прихильників “ПЦУ”. Однак з молитвою, вірою і працею настоятеля і прихожан, за допомогою благодійників та мецената Андрія Біби, ця добра справа триває.

12 лютого 2019 року активісти “ПЦУ” захопили Свято-Миколаївський храм УПЦ. Громада почала проводити богослужіння в парафіяльному будинку, де проживав настоятель зі своєю сім’єю, проте прихильники ПЦУ почали погрожувати священнику і примушувати його до виселення. Благодійний фонд «Фавор» оголосив збір коштів на допомогу протоієрею Василію Химичу.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2549

Залишити відповідь