У Ровеньківській єпархії освячено Свято-Пантелеймонівський храм УПЦ

13 травня 2020 року, в день пам’яті святителя Ігнатія (Брянчанінова), митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон очолив освячення престолу Свято-Пантелеймонівського храму в с. Сімейкине Луганської області, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Ровеньківської єпархії.

Після чину правлячий архієрей Ровеньківської єпархії звершив Божественну літургію в цьому храмі у співслужінні духовенства єпархії.

На сугубій єктенії були прочитані особливі прохання про недужих і про медичних працівників, а після — молитви «під час згубної пошесті» у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, про подолання церковного розколу і про шахтарів.

Після відпусту Божественної літургії митрополит Пантелеімон звернувся до священства і пастви зі словом повчання. Його Високопреосвященство привітав настоятеля парафії та всіх жителів села Сімейкине зі знаковою подією — освяченням храму, подякував усім за спільну молитву, а всім, хто сприяв зведенню храму, за понесені труди. Також владика пояснив значення освячення престолу, під час якого храм набув особливого благовоління і благодать Божу.

Окремо владика привітав настоятеля ієромонаха Ігнатія  (Карпюка) з нагоди Дня його тезоіменитства та побажав йому допомоги небесного покровителя у всіх благих звершеннях. Трудівники парафії були відзначені медалями за заслуги перед Ровеньківською єпархією Української Православної Церкви III ступеня і благословенними архієрейськими грамотами.

На завершення урочистостей митрополит Пантелеімон надав парафіянам святительське благословення.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Нагадаємо, 12 травня 2020 року в селі Підгайці Шумського району Тернопільської області освятили хрести та встановили купола на храмі на честь святителя Миколая, який будують замість захопленого “ПЦУ”. 

Просмотров: 645

Залишити відповідь