Петиція про відкликання законопроекту №3316, який вводить 8 років ув’язнення за критику ЛГБТ, набрала 25 тис. голосів

Петиція про відкликання законопроекту №3316, яким пропонується встановити кримінальне покарання у вигляді штрафів та 8 років тюрми за критику ЛГБТ, набрала необхідні 25 000 голосів менш ніж за місяць. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Петиція №22/093004-еп Про відкликання законопроекту №3316 авторства адвоката Сергія Гули набрала всі необхідні голоси менш ніж за місяць та очікує на розгляд.

«Даним законом пропонується встановити кримінальне покарання у вигляді штрафів та тюремного покарання за нетерпимість, публічні заклики, приниження гідності за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності, — написав автор петиції. — Однак, по суті, даним законопроектом нівелюються такі конституційні права, як: право на свободу слова, думки та вільного вираження своїх поглядів та переконань, а також: свободи мітингів та зборів, а отже він є таким, яким не відповідає основоположним конституційним правам людини та громадянина».

Також на сайті  sobor.com.ua запропонували писати електронні та паперові листи звернення до Верховної Ради України щодо відкликання законопроекту №3316.

«Попередні роки показали, що найефективнішим у блокуванні законів – є особисті зустрічі з депутатами та написання їм іменних листів по хвилюючих питаннях. Тож закликаємо зустрічатися з вашими мажоритарними депутатами, а також писати їм особисті листи!», — йдеться у повідомленні.

Проекти листів та необхідні електронні адреси голови ВРУ, голів фракцій та всіх депутатів-мажоритарників по областях можна знайти за посиланням.

«Писати листи на депутатів важливо бо за закони голосують саме вони», — пишуть на sobor.com.ua.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 781

Залишити відповідь