Львівська єпархія долучилася до надання допомоги погорільцям Житомирщини

19 травня 2020 року, з благословення митрополита Львівського і Галицького Філарета, в рамках доброчинного проекту Львівської єпархії «З миру по нитці» Свято-Покровська парафія м. Борислав Львівської єпархії доставила на Овруччину благодійну допомогу для сіл, постраждалих від стихійних лісових пожеж. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на фейсбук прот. Діонісія Буренка.

Зазначається, що в Острови, село, яке найбільше постраждало внаслідок лісової пожежі, було доставлено одяг, взуття, харчові продукти, побутову хімію.

Допомогу доставив протоієрей Діонісій Буренко, а також настоятель Казанського храму Малинського лісотехнічного коледжу Овруцької єпархії протоієрей Павло Лінник.

Отець Павел повідомив, що 20 травня з м. Малин в с. Острови відвезуть будівельні матеріали.

Раніше клірик Овруцької єпархії разом з настоятельницею Свято-Василівського жіночого монастиря м. Овруч ігуменею Євфалією відвідали це село.

«Привезли зібрану допомогу — це і теплі ковдри, побутова хімія, електроінструменти, різне взуття, питна вода, та багато інших речей, — розповів отець Павел. — В с. Острови мало хто навідується з допомогою — воно найвіддаленіше, майже на кордоні з Білоруссю. Люди щиро дякували, адже вони дійсно потребують допомоги від нас».

Він додав, що жителям села потрібен електрогенератор, тому що світла там не має.  В Українській Православній Церкві продовжують допомагати постраждалим від лісових пожеж на Житомирщині, дякують усім за участь та запрошують долучатися.

«Від себе особисто та від жителів села Острови я всім низько кланяюсь і щиро дякую Вам за розуміння та допомогу. Нехай Господь Бог кожному з Вас воздасть сторицею. Хто бажає долучитися до нас, з радістю чекаємо», — сказав клірик Овруцької єпархії.

Номер карти ПриватБанк: 4149-6293-1000-3827 (Линник Павло Михайлович).

Gepostet von Віталій Юшкевич am Dienstag, 19. Mai 2020

Gepostet von Віталій Юшкевич am Dienstag, 19. Mai 2020

Нагадаємо, раніше в Овруцькій єпархії відвезли допомогу у два села, що постраждали від пожеж на Житомирщині.

Просмотров: 272