У Житомирській єпархії вандали зруйнували і осквернили поклінний хрест

Поліція шукає зловмисників, які зламали хрест, що на в’їзді в село Василівка, і поставили на його місці «розп’яття» зі свастикою і сатанинською символікою.

У ніч з 17 на 18 травня 2020 року невідомі вандали зруйнували православний дерев’яний хрест з розп’яттям Спасителя, встановлений на в’їзді в село Василівка Попільнянського району Житомирської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, з посиланням на СПЖ.

Зазначається, в пресслужбі Житомирської єпархії УПЦ розповіли, що знищений хрест був освячений 28 лютого 2019 року. Зловмисники не просто зруйнували хрест, але і забрали окремі його частини з собою – на місці акту вандалізму не виявилося верхньої і нижньої перекладин, а також рук від постаті Спасителя.

Поліція, викликана на місце події, зафіксувала факт вчинення злочину.

«Але на цьому диявольська справа не закінчилася, – повідомили в єпархіальній пресслужбі. – В ніч з 22 на 23 травня на місці поваленого Хреста з’явилося щось страшне. Невідомі поставили хрест, який, швидше за все, притягли з місцевого кладовища, і “розіп’яли” на ньому ляльку, яку обмалювали свастикою і сатанинською символікою. Також на хрест причепили табличку з непристойним зображенням».

На осквернене місце знову викликали співробітників правоохоронних органів, які будуть встановлювати особи зловмисників.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1394