Митрополит Мелетій підтримав вірян с. Задубрівка: «Тут люди не словами, а справами свідчать про віру»

24 травня 2020 року митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій приїхав підтримати вірян храму УПЦ на честь Архістратига Божого Михаїла села Задубрівки, які разом зі спочилим настоятелем самовіддано відстоювали свій храм — 446 днів цілодобово молилися — та змушені були стати на захист святині одразу після смерті священника, висловити вдячність за твердість у вірі та представити нового настоятеля. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Чернівецько-Буковинської єпархії.

Митрополит Мелетій зазначив, що останні дні були скорботними та нелегкими для громади УПЦ села Задубрівка. «Господь відвідав нас скорботою, сумом у цей період. Наш настоятель пішов у вічність. З одного боку, це скорбота, це великий сум, але з іншого боку, надіємося, що він заслужив милості Божої… і молиться за нас усіх», — сказав владика та представив громаді нового настоятеля о. Віталія, «який буде допомагати у відстоюванні Істини Православної».

Нагадаємо, 4 травня, вранці, настоятель багатостраждальної парафії УПЦ на честь Архангела Михаїла села Задубрівка протоієрей Леонід Делікатний відійшов у вічність. А вже пізно ввечері, одразу після смерті настоятеля, близько 40-ка представників «ПЦУ» намагалися захопити храм на честь Архістратига Божого Михаїла: зламали ворота, зрізали замки, жорстоко побили віруючих УПЦ. 

«Задубрівка — особливе місце. Тут люди не словами, а справами свідчать про свою віру. І це не може не розчулювати наші серця. Сьогодні я приїхав не тільки привітати Вас із Пасхою Христовою, а приїхав подякувати Вам за те, що Ви робите! Ця священна будівля зігріває наше серце, вона зміцнює нас у вірі, вона показує нам обов’язок берегти те, що ми здобули від своїх попередників. Але не ця будівля є метою нашого служіння і нашого духовного життя. Це показник, що ми стоїмо у вірі, що ми міцні та уповаємо на Бога. Те, що ми сьогодні можемо тут молитись, є свідченням того, що Господь є посеред нас», — звернувся такими словами до вірян Задубрівки митрополит Мелетій.

Керуючий Чернівецько-Буковинської єпархії висловив глибоку подяку кожному, хто молиться та старається підтримувати канонічний устрій в Задубрівці, та «щире сердечне почуття захоплення цим подвигом».

Також митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, з благословення Блаженнішого Митрополит Онуфрія, відзначив спочилого настоятеля храму УПЦ села Задубрівка о. Леоніда Делікатного нагородою від імені Предстоятеля УПЦ за труди на благо Церкви та нагородив новопризначеного настоятеля о. Віталія хрестом із прикрасами.

«Нехай благодать Божа перебуває на цьому святому місці та зміцнює у вірі всіх, хто приходить сюди молитися», — підсумував владика.

Митрополит Мелетій відвідав вірян та підтримав їх добрим словом за їх подвиг сповідництва і твердості віри

#Задубрівка. Митрополит Мелетій відвідав вірян та підтримав їх добрим словом за їх подвиг сповідництва і твердості віри.24 травня митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій відвідав вірян та підтримав їх добрим словом та подякував за твердість у вірі: «Задубрівка особливе місце тут люди не словами, а ділами свідчать свою віру. В сьогоднішній день приїхав не тільки привітати Вас з Пасхою Христовою, а приїхав подякувати Вам за те,що Ви робите! Ця священна будівля зігріває наше серце, вона укріпляє нас у вірі, вона показує нам обов’язок берегти те, що ми здобули від своїх попередників. Але не ця будівля є метою нашого служіння і нашого духовного життя, вона є показником,що ми стоїмо у вірі, що міцні і уповаємо на Бога. Те що ми сьогодні можемо тут молитись, є свідченням того, що Господь є посеред нас».

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Montag, 25. Mai 2020

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 346