У річницю Харківського Собору звершено заупокійну літію на могилі Блаженнішого Митрополита Володимира

27 травня 2020 року, у 28-му річницю Харківського Собору єпископів Української Православної Церкви, на якому було обрано Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана, +2014), духовенство Київських духовних шкіл звершило заупокійну літію на могилі спочилого Предстоятеля. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт КДАіС.

Богослужіння очолив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр. Його Преосвященству співслужили клірики Академічного храму на честь Різдва Божої Матері.

Також були піднесені молитви за упокій душ усіх спочилих учасників Харківського Собору.

Харківський Архієрейський Собор єпископів Української Православної Церкви відбувся на території Свято-Покровського монастиря Харкова. Архієреї працювали впродовж двох днів, 27-28 травня 1992 року. Головною причиною скликання Собору стали неканонічні дії митрополита Філарета (Денисенка), який порушив клятву, дану перед Хрестом і Євангелієм на Архієрейському Соборі у квітні того ж року, не порушувати церковний мир і залишити посаду Предстоятеля УПЦ. 

Згідно з рішенням Харківського Собору митрополит Філарет (Денисенко) був позбавлений посади Предстоятеля УПЦ із забороною у священнослужінні. Новим Блаженнішим Митрополитом Київським українські архієреї обрали митрополита Володимира (Сабодана).

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1276