Відійшла до Господа настоятелька Полтавського Хрестовоздвиженського монастиря ігуменя Сергія (Алєксєєнко)

26 травня 2020 року ввечері, після тяжкої хвороби, відійшла до Господа настоятелька Полтавського Хрестовоздвиженського жіночого монастиря ігуменя Сергія (Алєксєєнко), повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Полтавської єпархії.

Ігуменя Сергія (Алєксєєнко Зінаїда Семенівна) народилася 8 березня 1936 року на Полтавщині. Після навчання за фахом будівельника-конструктора з молодості й до пенсії працювала в Полтавському проектному інституті. Час виходу на пенсію збігся з часом відкриття та відродження Полтавського Хрестовоздвиженського монастиря після повернення його Церкві в напівзруйнованому стані.

Всю складність відновлення і становлення монастирського життя у відроджуваному монастирі УПЦ відчула на собі матінка Сергія, пострижена в мантію архімандритом Германом (Тимоніком) 11 березня 1993 року. З грудня 1991 року старанно працювала над розвитком обителі.

10 лютого 2011 року рішенням Священного Синоду УПЦ було затверджено подання митрополита Полтавського і Миргородського Филипа про призначення монахині Сергії настоятелькою Хрестовоздвиженського монастиря з возведенням її в сан ігумені та возложенням наперсного хреста.

Відспівування ігумені Сергії відбудеться 28 травня о 12.00 у соборі Хрестовоздвиженського жіночого монастиря в Полтаві.

Вічна пам’ять!

 

Просмотров: 1881