На Волині суд зобов’язав правоохоронців розпочати досудове розслідування щодо незаконного оформлення права власності на будинок священника

25 травня 2020 року до Луцького міськрайонного суду Волинської області надійшла скарга протоієрея Володимира Мелеся щодо бездіяльності слідчого СВ Луцького РВП Луцького ВП ГУНП у Волинській області. Суд постановив зобов’язати слідчого внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінальних правопорушень, вчинених проти священника УПЦ, сім’я якого більш як рік живе під тиском, та передбачених статтями 190, 364, 365, 367 Кримінального кодексу України, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Волинської єпархії.

На судове засідання з розгляду цієї справи слідчий СВ Луцького РВП не прибув, хоча був повідомлений про день, місце та час його проведення, тому розгляд справи відбувся за його відсутності.

Заслухавши думки учасників провадження, дослідивши матеріали скарги та додані докази, слідчий суддя постановив cкаргу заявника протоієрея Володимира Мелеся задовольнити частково та зобов’язати слідчого СВ Луцького РВП Луцького ВП ГУНП у Волинській області внести відомості до ЄРДР про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 190, 364, 365, 367 КК України, та розпочати досудове розслідування.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження у суді.

Нагадаємо, священник Володимир Мелесь повідомляв слідчий відділ Луцького РВП Луцького ВП ГУНП у Волинській області про те, що у селі Садів Луцького району Волинської області посадовці старостинського округу спільно з іншими посадовими особами, ймовірно, зловживаючи владою та перевищуючи свої службові повноваження, оформили право власності на церковний будинок. У заяві священнослужитель повідомив, що він разом із сім’єю зареєстрований та проживає у цьому будинку.

Церковні рейдери в Садові зрізали замки на храмі УПЦ та захопили будівлю, оголосивши храм власністю «ПЦУ», 2 лютого 2019 року. Відтоді тероризування сім’ї священника та громади Волинської єпархії не припиняється.

Просмотров: 240