Поліція затримала зловмисницю, яка викрала пожертвувані прикраси з ікон у Свято-Троїцькому соборі Дніпра

28 травня 2020 року до поліції надійшло повідомлення про крадіжку золотих прикрас зі Свято-Троїцького собору в м. Дніпро. Правоохоронці виявили крадійку, яка вкрала пожертвувані парафіянами золоті вироби одразу після завершення богослужіння, в підвальному приміщенні храму, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Шевченківського відділення поліції Дніпра.

Як встановили поліцейські, зловмисниця проникла до собору та сховалася. Потім дочекалася, коли закінчиться богослужіння, та зібрала з ікон всі золоті прикраси, а саме персні, ланцюжки та інші вироби, які пожертвували віряни.

Під час розшукових заходів правоохоронці виявили крадійку у підвальному приміщенні храму. Нею виявилась 27-річна жителька Черкаської області. Знайти зловмисницю та розшукати сумку із золотими виробами допомогли кінолог і службова вівчарка. Правоохоронці вилучили прикраси та повернули їх храму.

За фактом крадіжки слідчі Шевченківського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмисницю затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про повідомлення жінці про підозру. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – від трьох до шести років позбавлення волі.

Просмотров: 161