Відійшов до Господа регент Митрополичого хору Михайло Семенович Литвиненко

30 травня 2020 року на 94-му році життя відійшов до Господа відомий український регент і композитор Михайло Семенович Литвиненко. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятель вітає уславленого регента з 90-річчям та нагороджує Орденом святого рівноапостольного князя Володимира I ступеня.

1 квітня 2020 року Михайлу Семеновичу Литвиненку виповнилось 93 роки. Він відомий як заслужений діяч мистецтв України, талановитий церковний композитор та регент. Більш ніж 17 років він очолював Митрополичий хор у Володимирському соборі Києва. Після ухилення митрополита Філарета у розкол був регентом у Києво-Печерській Лаврі у 1992-2008 роках.

Життя Михайла Семеновича було життям справжнього сповідника Православної віри. Народившись у християнській сім’ї, він завжди залишався вірним Церкві, за що його переслідувала атеїстична влада. Йому не давали отримати спочатку світську освіту, потім – закінчити Київську духовну семінарію. Без можливості отримати прописку за 20 років він змінив 14 місць проживання. Врешті решт його звинуватили в «антирадянській пропаганді й агітації з використанням націоналістичних і релігійних забобонів» та засудили до 25 років таборів. Через три роки Михайла Семеновича звільнили і він продовжив свідчити про Православну віру своєю творчістю.

Читайте на нашому сайті одне з останніх інтерв’ю з Михайлом Семеновичем Литвиненком.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 3549