У Неділю 7-му після Пасхи Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

31 травня 2020 року, у Неділю 7-му після Пасхи, день пам’яті святих отців I Вселенського Собору, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужив намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел та духовенство обителі.

Богослужбові піснеспіви виконував братський хор під керівництвом архімандрита Геронтія (Борисевича).

За Божественною літургією була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу.

Наприкінці богослужіння священнослужителі звершили славлення перед іконою Вознесіння Господнього.

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав паству зі святом. Предстоятель розповів про значення I Вселенського Собору, пам’ять святих учасників якого святкує Церква у цю неділю. Особливо Блаженніший владика наголосив на важливості берегти чистоту віри:

“Нехай же Господь допомагає нам, отці, браття і сестри, щоб ми свято зберігали чистоту Святої Православної віри, щоб ця віра була для нас не просто вірою розуму, а й вірою життя, щоб ми жили по цій вірі. А хто живе по Православній вірі, згідно з православним розумінням заповідей Божих, той має дуже велику благодать і велику втіху, тому що він знаходиться в розумінні Бога, в розумінні себе самого, в розумінні призначення людини та її життя на землі. Нехай Господь допомагає нам хранити Святу Православну віру і своїм життям свідчити всім людям про те, яка вона красива, яка вона добра і яка вона спасительна для кожного з нас”, – побажав Предстоятель та благословив усіх.

Читайте також: Хто живе у Православній вірі, той має дуже велику благодать — Блаженніший Митрополит Онуфрій

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 4547