Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив чин відспівування Михайла Семеновича Литвиненка

1 червня 2020 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив чин відспівування відомого українського регента і церковного композитора Михайла Семеновича Литвиненка в скиту Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За чином відспівування Предстоятелю Української Православної Церкви співслужили: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, а також братія і гості монастиря у священному сані.

Предстоятель вітає уславленого регента з 90-річчям та нагороджує Орденом святого рівноапостольного князя Володимира I ступеня.

Михайло Семенович Литвиненко, який 30 травня 2020 року на 94-му році життя відійшов до Господа, відомий як заслужений діяч мистецтв України, талановитий церковний композитор та регент. Більш ніж 17 років він очолював Митрополичий хор у Володимирському соборі Києва. Після ухилення митрополита Філарета у розкол був регентом у Києво-Печерській Лаврі у 1992-2008 роках.

Життя Михайла Семеновича було життям справжнього сповідника Православної віри. Народившись у християнській сім’ї, він завжди залишався вірним Церкві.

В одному зі своїх інтерв’ю регент Митрополичого хору М.С. Литвиненко говорив: «У мене не могло бути іншого шляху: я християнином народився і християнином жив».

Після звершення чину відспівування тіло спочилого було поховано на братському кладовищі.

Фото: lavra.ua

Просмотров: 8458