Намісник Києво-Печерської Лаври звершив подячний молебень за лікарів

31 травня 2020 року, у Неділю 7-му після Пасхи, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел у співслужінні братії обителі звершив подячний молебень за лікарів у Хрестовоздвиженському храмі монастиря. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт lavra.ua.

Під час молебню були піднесені сугубі молитви про лікарів, які в період поширення коронавірусу боролися за життя українців.

За словами митрополита Павла, “служіння лікарів і священників дуже схожі… І в цей день я б хотів ще й ще раз подякувати вам, дорогі лікарі, за ваші труди, за ваш подвиг, за ваше самовіддане служіння ближньому. В першу чергу за те, що завдяки вашим трудам вірусна інфекція не розповсюдилася в нашій країні так, як у багатьох інших. Ви вчасно надавали допомогу тим, хто цього потребував, в тому числі і хворій братії Святої Успенської Києво-Печерської Лаври. Нехай же Господь по молитвам всіх угодників Печерських, преподобних Агапіта лікаря безвідплатного, Іпатія цілителя, Даміана цілителя і всіх святих зміцнює вас у ваших працях, а молитви про вас будуть невпинно підноситися братією в нашій святій обителі! Хай береже вас Господь!”

Після закінчення молебню владика ще раз подякував лікарям за їхню працю, вручив молільникам пам’ятні подарунки та прикликав на всіх Боже благословення.

Нагадаємо, цього ж дня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія у Києво-Печерській Лаврі. Предстоятелю співслужив намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел та духовенство обителі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 1337