Співчуття Святішого Патріарха Кирила у зв’язку з кончиною регента Київського митрополичого хору М.С. Литвиненка

Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил висловив співчуття Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію у зв’язку з кончиною регента Київського митрополичого хору Української Православної Церкви М.С. Литвиненка. 

Його Блаженству, Блаженнішому Онуфрію, митрополиту Київському і всієї України

Ваше Блаженство, дорогий Владико!

Прийміть співчуття з нагоди кончини відомого духовного композитора, регента Київського митрополичого хору Української Православної Церкви Михайла Семеновича Литвиненка.

Своїми талантами і самовідданою працею, в тому числі й в непрості для Православ’я роки панування богоборчої ідеології, він зробив вагомий внесок в збереження духовної та культурної спадщини нашого народу. З ім’ям покійного пов’язана ціла епоха в історії церковного співу. Покоління композиторів, регентів хорів і співочих виросли на його творчості та на зібраних ним партитурах.

Михайло Семенович був людиною глибокої віри й щирого благочестя, протягом всього свого життя що являють стійкість і мужність у випробуваннях, мужність і відданість канонічній Церкві.

Милостивий Господь нехай упокоїть душу новопреставленого раба Божого Михаїла в обителях небесних і створить йому вічну пам’ять.

З любов’ю у Христі

+ КИРИЛ, ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСИ

Просмотров: 3670