В Одесі освячено новозбудований храм на честь св. цариці Грузії Тамари (відео, фото)

31 травня 2020 року, в Неділю 7-у після Пасхи, святих отців I Вселенського Собору,  митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел звершив чин Великого освячення храму святої благовірної цариці Грузії Тамари в м. Одеса, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Одеської єпархії.

Після чину освячення митрополит Агафангел у співслужінні вікарія Одеської єпархії архієпископа Южненського Діодора, ректора Одеської духовної семінарії, протоієрея Димитрія Яковенка та духовенства звершив Божественну літургію в новоосвяченому храмі.

Храм на честь святої благовірної цариці Грузії Тамари побудований із благословення Святішого Патріарха-Католікоса всієї Грузії Ілії II трудами головного ктитора О. Д. Кутателадзе і представників грузинської діаспори м. Одеси.

Під час богослужіння підносилися молитви за здоров’я Предстоятелів Грузинської та Української Православних Церков — Святішого Патріарха-Католікоса всієї Грузії Ілії II і Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. У храмі молився Генеральний консул Грузії в Одесі пан Торніке Берекашвілі. Богослужіння транслювалося в прямому ефірі на медіаресурсах Одеської єпархії.

Після завершення богослужіння митрополит Агафангел у своєму архіпастирському слові наголосив на важливості освячення храму для грузинської діаспори, який став окрасою Одеси, а сама подія стало історичною віхою в розвитку дружніх відносин між народами Грузії та України.

За заслуги перед Українською Православною Церквою — за будівництво храмів — ктитор Кутателадзе О.Д., з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, нагороджений орденом святого великомученика Георгія Побідоносця.

Просмотров: 970